ৰাতিৰ আহাৰত আমি যি খাওঁ তাৰ প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ আমাৰ স্বাস্থ্য আৰু টোপনিৰ ওপৰত পৰে। গতিকে ৰাতিৰ আহাৰত পাতল আৰু সহজে হজম হোৱা খাদ্য খালে ভাল।(Worst Dinner)
ৰাতি হজম প্ৰক্ৰিয়া লেহেমীয়া হয়, গতিকে আমি এনে কিছুমান খাদ্য কোৱাটো ভাল। যিবোৰৰ সহজে হজম হয়। অন্যথা পেটৰ অস্বস্তিৰ বাবে বহু সময়ত ৰাতি টোপনি নাহিব আৰু পিছদিনা ৰাতিপুৱা ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিব। সেয়েহে স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে ৰাতিৰ আহাৰত এনে গধুৰ খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত নকৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে।
কফি, চাহ বা এনাৰ্জি ড্ৰিংকছৰ দৰে কেফেইনযুক্ত পানীয় ৰাতি সেৱন কৰিব নালাগে। কেফেইনে মগজু সক্ৰিয় কৰি টোপনি বিঘ্নিত কৰে। ইয়াৰ উপৰিও কেফেইন সেৱনে শৰীৰত বিৰক্তি আৰু এচিডিটিও বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত ৰাতি অস্বস্তি অনুভৱ হয়।
আলু ফ্ৰাই, পাস্তা আদি ষ্টাৰচযুক্ত খাদ্য ৰাতি হজম কৰাটো কঠিন। এই খাদ্যসমূহ খোৱাৰ পিছত শৰীৰত অধিক শক্তিৰ প্ৰয়োজন হয় যদিও ৰাতি হজম প্ৰক্ৰিয়াটো লেহেমীয়া হয়। ইয়াৰ ফলত পেটৰ গধুৰতা আৰু এচিড ৰিফ্লাক্সৰ দৰে সমস্যা হ’ব পাৰে।
চিংৰা, চিপচ, পাকড়া, বাৰ্গাৰ আদি ভজা খাদ্যত কেৱল কেলৰি আৰু চৰ্বিৰ পৰিমাণ বেছি হোৱাই নহয়। হজম কৰাটোও কঠিন। ৰাতি এই সমূহ খালে পেটৰ অস্বস্তি আৰু জ্বলা-পোৰাৰ অনুভূতি হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও টোপনিত ব্যাঘাত জন্মে আৰু পিছদিনা ৰাতিপুৱা আপুনি ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিব পাৰে।
কমলা, নেমু, অমিতা আৰু আঙুৰৰ দৰে ছাইট্ৰাছ ফলত অধিক পৰিমাণৰ এচিড থাকে, যাৰ ফলত ৰাতি পেটৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। এইবোৰ সেৱন কৰিলে এচিড ৰিফ্লাক্স আৰু জ্বলা-পোৰাৰ দৰে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে, যাৰ ফলত ৰাতি টোপনি অহাত অসুবিধা হ’ব পাৰে।
বিশেষকৈ যিবোৰ প্ৰচেছড বা অধিক চৰ্বিযুক্ত পনিৰ ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ সময়ত পৰিহাৰ কৰিব লাগে। ই সোনকালে হজম নহয়, যাৰ ফলত মূৰৰ বিষ আৰু অনিদ্ৰা হ’ব পাৰে।