কেঁচা গাখীৰ: কেঁচা গাখীৰ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী নে ক্ষতিকাৰক? কি সঁচা জানক
কেঁচা গাখীৰ বা সিজোৱা গাখীৰ: কেঁচা গাখীৰ নে সিজোৱা গাখীৰ? আপুনি জানেনে এই চুপাৰড্ৰিংকটো কোনটো উপায়েৰে পান কৰাটো সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ? আজি আমি আপোনাক সঁচা কথা টো কওঁ আহক।গাখীৰক এক সম্পূৰ্ণ খাদ্য বুলি গণ্য কৰা হয় কিয়নো ইয়াত প্ৰায় সকলো ধৰণৰ পুষ্টি থাকে, যাৰ বাবে বেছিভাগ স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞই সুস্বাস্থ্যৰ বাবে ইয়াৰ ব্যৱহাৰৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। গাখীৰ বিভিন্ন ধৰণে ব্যৱহাৰ কৰা হয়, কিছুমান লোকে ইয়াক পোনপটীয়াকৈ বা আনকি দুগ্ধজাত সামগ্ৰী খাইও পান কৰে, এই চুপাৰফুডৰ সুবিধা ল’ব পাৰি।
যেতিয়া পোনপটীয়াকৈ গাখীৰ খোৱাৰ কথা আহে, আটাইতকৈ বেছি বিতৰ্ক হৈছে গাখীৰ কেঁচা খাব লাগে নে সিজোৱা উচিত? আজি আমি আপোনাক এই সত্যৰ সৈতে পৰিচয় কৰোঁ আহক।সঁচা কথাটো হ’ল কেঁচা গাখীৰ খোৱাটোৱে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ স্বাস্থ্য সুৰক্ষা সংস্থা, খাদ্য আৰু ঔষধ প্ৰশাসনৰ মতে, কেঁচা গাখীৰত বহুতো ক্ষতিকাৰক বেক্টেৰিয়া থাকিব পাৰে যেনে ই. কোলাই আৰু লিষ্টেৰিয়া, চালমোনেলা ইত্যাদি। কেঁচা গাখীৰ খোৱাৰ ফলত যিকোনো মানুহে খাদ্যৰ বিষক্ৰিয়াৰ অভিযোগ কৰিব পাৰে।