A for apple, B for beetroot আৰু C for carrot! এবিচিৰ ৰস স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। এই ৰস খালে শীতকালত হোৱা বহুতো ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সহায় কৰিব পাৰে।(Winter Juice)শীতকালত শৰীৰক অতিৰিক্ত যত্নৰ প্ৰয়োজন। উষ্ণতা হ্ৰাস পোৱাৰ বাবে সংক্ৰমণকে ধৰি বহু ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি পায়। লগতে খাদ্যাভ্যাসৰ পৰিৱৰ্তনৰ বাবে শৰীৰত বহুতো সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত এবিচিৰ ৰস সেৱনে আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰি ৰখাত সহায় কৰিব পাৰে।
আপেল, বীট আৰু বিলাহী অলপ নিমখ, আদা আৰু নেমুৰ লগত মিহলাই এবিচি ৰস তৈয়াৰ কৰা হয়। এই ৰসত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে শীতকালত শৰীৰক সুৰক্ষা প্ৰদান কৰাত সহায় কৰে। ঠাণ্ডা বতৰত এবিচি ৰস খোৱাৰ ৫ টা উপকাৰৰ বিষয়ে জানি লওক-
এবিচিৰ ৰসত ভিটামিন চি থাকে, যিটো আপেল আৰু বিলাহীত পোৱা যায়। যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ উপৰিও শৰীৰক বেক্টেৰিয়া আৰু ভাইৰাছৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে, যাৰ ফলত শীতকালত চৰ্দি আৰু ফ্লু প্ৰতিৰোধ কৰে।
শীতকালত প্ৰায়ে ছাল শুকান আৰু নিৰ্জীৱ হৈ পৰে। এই ক্ষেত্ৰত এবিচিৰ ৰসত থকা ভিটামিন এ আৰু এন্টিঅক্সিডেন্টে ছালখন উজ্বল কৰি তুলে। ই ছালখনক হাইড্ৰেটেড আৰু গ্ল’য়িং কৰি ৰখাত সহায় কৰে, যাৰ বাবে শীতকালতো আপোনাৰ মুখখন ধুনীয়া দেখিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
এবিচিৰ ৰসত থকা বিলাহী আৰু বীট দুয়োবিধতে প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, যাৰ ফলত হজম শক্তি উন্নত হয়। এই ৰসে কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰে আৰু অন্ত্ৰ পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে। এই ৰস খালে পেটও চাপা হয়।
শীতকালত শৰীৰে প্ৰায়ে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰে আৰু শক্তিৰ মাত্ৰা কমিব পাৰে। এবিচিৰ ৰসত চেনিৰ প্ৰাকৃতিক উৎস থাকে। যিয়ে শৰীৰক তৎক্ষণাত শক্তি প্ৰদান কৰে। এই ৰসে কেৱল সতেজতা দিয়াই নহয় দিনটোৰ বাবে শৰীৰক সক্ৰিয় কৰি ৰখাতো সহায় কৰে।
যিসকলে ওজন কমাব বিচাৰে তেওঁলোকৰ বাবে এবিচিৰ ৰস অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত। বিলাহী আৰু বীটৰ দৰে উপাদানত কেলৰি কম হোৱাই নহয়, ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, যিয়ে ভোক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে।
এবিচিৰ ৰস কেতিয়া খাব লাগে?
এবিচি ৰসৰ সুফল পাবলৈ দৈনিক এক গিলাচ সেৱন কৰিব লাগে। এই ৰস ৰাতিপুৱা খালী পেটত সেৱন কৰিলে ভাল ফলাফল পোৱা যায়।