যোৱা কেইবছৰমানত, ভাৰতকে ধৰি সমগ্ৰ বিশ্বতে হৃদৰোগৰ আশংকা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াৰ আঁৰৰ মুখ্য কাৰণ হৈছে আমাৰ অৱনতি হোৱা জীৱনশৈলী আৰু অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্যাভ্যাস। আমাৰ দেশত তেলেতীয়া খাদ্য খোৱাৰ প্ৰৱণতা যথেষ্ট বেছি, সেয়েহে হৃদআক্ৰমণৰ ফলত প্ৰাণ হেৰুওৱা লোকৰ সংখ্যাও ইয়াত অধিক। এনে পৰিস্থিতিত, আমি সময়ত সতৰ্ক হোৱা উচিত নহ’লে আমি বহুতো সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব লাগিব পাৰে। আজি, আমি হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক খাদ্যবোৰৰ বিষয়ে কওঁ আহক, সেইবোৰৰ পৰা আঁতৰি থকাভাল।
হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ অৱনতি ঘটাব পৰা খাদ্য
আলুৰ চিপচ (আলুৰ চিপচ)
সকলোৱে, শিশু হওঁক বা যুৱক-যুৱতী হওঁক, মৃদু ভোক দূৰ কৰিবলৈ আলুৰ চিপচৰ আশ্ৰয় লয়, কিন্তু ইয়াক স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল বুলি গণ্য কৰা নহয় কিয়নো ই হৈছে এক সংসাধিত খাদ্য য’ত যথেষ্ট কেলৰি, ছডিয়াম আৰু চৰ্বি থাকে, যি হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাবুকি সৃষ্টি কৰে।
ফাষ্ট ফুড (ফাষ্ট ফুড)
সন্ধিয়া, আমি প্ৰায়ে বজাৰত ফাষ্ট ফুড খাবলৈ ভাল পাওঁ, কিন্তু আমাৰ এই দীৰ্ঘম্যাদী সময়ত মাৰাত্মক প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে কিয়নো ই হৃদআক্ৰমণৰ আশংকা সৃষ্টি কৰে। আমি এই ধৰণৰ খাদ্যৰ পৰা নিজকে আঁতৰাই ৰখা উচিত।
টমেটো চছ (বিলাহী চছ)
আমাৰ বেছিভাগেই দ্ৰুত আৰু জাংক ফুডৰ সৈতে বিলাহী চছ খাবলৈ ভাল পায়, কিয়নো ই খোৱাৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰে, কিন্তু আপুনি সম্ভৱতঃ অজ্ঞাত থাকিব যে এই চাটনিত যথেষ্ট ছডিয়াম থাকে যি হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে ভাল নহয়।
বগা পিঠা (বগা পিঠা)
ৰাতিপুৱাৰ আহাৰ হওঁক বা সন্ধিয়াৰ লঘু আহাৰ হওঁক, মানুহে দুয়োবাৰবগা পিঠা খাবলৈ ভাল পায়, কিন্তু আপুনি নাজানিব পাৰে যে ইয়াক খোৱাৰ ফলত ডায়েবেটিচ, মেদবহুলতা আৰু হৃদৰোগ হ’ব পাৰে।
ৰঙা মাংস (ৰঙা মাংস)
যিসকল লোকে ৰঙা মাংসৰ দৰে নন-ভেজ যথেষ্ট পৰিমাণে খায়, আনকি ই আমাৰ প্ৰ’টিনৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিলেও, কিন্তু মাংসৰ চৰ্বিৰ পৰিমাণ অতি বেছি, ই তেজত বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি কৰে যাৰ ফলত উচ্চ বিপি আৰু হৃদআক্ৰমণ হ’ব পাৰে।