প্ৰতিটো পাকঘৰতে ৰন্ধন তেল এক অপৰিহাৰ্য বস্তু। বজাৰত বিভিন্ন ধৰণৰ খাদ্য তেলও পোৱা যায়। কিন্তু এতিয়াও বহুতে দৈনন্দিন ব্যৱহাৰৰ বাবে আটাইতকৈ স্বাস্থ্যকৰ তেল বিচাৰে। আপুনি ৰান্ধি থকা খাদ্য অনুসৰি সঠিক ৰন্ধন তেল বাছি লোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।
৩টা ৰন্ধন তেল আপোনাৰ পাকঘৰত ৰাখিব পাৰেঃ
১/ অলিভ অইল
অলিভ অইল পলিফিনল আৰু ভিটামিন ইৰ দৰে এন্টিঅক্সিডেন্টৰ উত্তম উৎস, ঠাণ্ডা ৰেচিপি বা চালাডত অলিভ অইল ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
২/ গৰুৰ ঘিউ
গৰুৰ ঘিউত থকা বুটাইৰিক এচিডৰ অধিক ঘনত্বই অন্ত্ৰৰ বাবে উপকাৰী বেক্টেৰিয়া বৃদ্ধিত সহায় কৰিব পাৰে। ঘিউৱে ফুলা কমোৱাতো সহায় কৰিব পাৰে। ভাজি, পোৰা আৰু ৰন্ধাত গৰুৰ ঘিউ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
৩/ সৰিয়হৰ তেল
সৰিয়হৰ তেলত অধিক পৰিমাণৰ মনোঅনচেচুৰেটেড আৰু পলিঅনচেচুৰেটেড ফেট থাকে, যিয়ে বেয়া কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত আৰু ভাল কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। সৰিয়হৰ তেলত এন্টিবেক্টেৰিয়েল আৰু এন্টিফাংগেল গুণো আছে। তৰকাৰী বনাবলৈ সৰিয়হৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।