হাড়ৰ বাবে বেয়া এই ৫টা খাদ্য, হাড় ভিতৰৰ পৰা ফুটা হৈ পৰিব!

হাড় আমাৰ শৰীৰৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংগ। হাড়ে শৰীৰক সহায় কৰে আৰু আমাক থিয় হোৱাত সহায় কৰে। হাড়বোৰ অনবৰতে ভাঙি গঠন হৈ থাকে। আমি যেতিয়া ডাঙৰ হৈ গৈ থাকোঁ তেতিয়া হাড় গঠনৰ প্ৰক্ৰিয়া বাঢ়ি যায়, কিন্তু বয়স বৃদ্ধিৰ লগে লগে এই প্ৰক্ৰিয়াটো লেহেমীয়া হয়। সেইবাবে বয়স বৃদ্ধিৰ লগে লগে হাড়বোৰ দুৰ্বল হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। হাড় মজবুত কৰিবলৈ আমি আমাৰ খাদ্যাভ্যাসৰ প্ৰতি গুৰুত্ব দিব লাগিব। কিছুমান খাদ্যই হাড়বোৰ দুৰ্বল কৰি তোলে। সেইবাবে কিছুমান খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব লাগে। চোডাত কেফেইন আৰু ফছফৰিক এচিড থাকে। এই দুয়োটাই হাড়ৰ পৰা কেলচিয়াম টানে। ইয়াৰ বাবে হাড়বোৰ দুৰ্বল হৈ পৰিব পাৰে।

চোডাৰ উপৰিও চেনি সমৃদ্ধ অন্যান্য পানীয় যেনে শীতল পানীয়, জুচ, এনাৰ্জি ড্ৰিংক আদিয়েও হাড় দুৰ্বল কৰে। এই পানীয়বোৰত কেফেইন আৰু ফছফৰিক এচিডো থাকে।

জাংক ফুডত কেলৰি, চৰ্বি আৰু ছডিয়ামৰ পৰিমাণ বেছি যদিও ইয়াত পুষ্টিকৰ উপাদানৰ অভাৱ। জাংক ফুড সেৱন কৰিলে আমি হাড় শক্তিশালী কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদান নাপাওঁ।

কেফেইন প্ৰস্ৰাৱৰ ঔষধ অৰ্থাৎ ই শৰীৰৰ পৰা পানী উলিয়াই আনে। ইয়াৰ ফলত হাড়ত কেলচিয়ামৰ মাত্ৰা হ্ৰাস পাব পাৰে।

মদ্যপান কৰিলে হাড়ৰ ক্ষতিও হয়।

Related Articles