ৰামলালাৰ প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠাৰ হোৱাৰ পিছৰে পৰা অযোধ্যাত ভক্তৰ বিপুল ভিৰ। শিশু ৰামৰ মূৰ্ত্তি যত্ন লোৱাৰ বাবে প্ৰতিদিনে বিভিন্ন ধৰণৰ প্ৰচেষ্টা চলোৱা হৈছে। গ্ৰীষ্মকাল আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে ৰামলালাৰ প্ৰসাদত গুৰুত্বপূৰ্ণ পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে। ৰাম মন্দিৰত সন্নিৱিষ্ট ৰামলালাৰ দৈনিক পূজা শাস্ত্ৰ পদ্ধতি অনুসৰি কৰা হয়। বতৰৰ পৰিৱৰ্তনৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ প্ৰসাদতো পৰিৱৰ্তন ঘটে। গৰমৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ৰাতিপুৱাৰ পৰা গধূলিলৈ ৰামলালাক আগবঢ়োৱা খাদ্যৰ কিছু পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে।
গ্ৰীষ্মকালৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ৰামলালাৰ প্ৰসাদত দৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে। এতিয়া গ্ৰীষ্মকালত মধুপাৰ্কৰ লগতে দৈ ৰামলালাক দৈনিক আগবঢ়োৱা হ’ব।
মধুপাৰ্কতো প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভগৱান ৰামক অৰ্পণ কৰা হৈছে। মধুপাৰ্ক মানে মৌ, দৈ, ঘিউ আৰু পানীৰ মিশ্ৰণ। এই প্ৰসাদ সোণৰ বাটি এটাত ৰামলালাক আগবঢ়োৱা হৈছে। মধুপাৰ্ক হৈছে মংগল আৰু মধুৰতাৰ প্ৰতীক।
গৰমৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ঋতুভিত্তিক ফল যেনে কমলা, আপেল, শুকান ফল, অলংকাৰৰ পূৰ্বে ভগৱান ৰামক আগবঢ়োৱা হৈছে। ইয়াৰ উপৰিও ভগৱান ৰামৰ প্ৰিয় প্ৰসাদ যেনে খীৰ, ৰাবৰি, মিঠাই, দাইল আৰু হালোৱা আদিও আগবঢ়োৱা হয়।
দুপৰীয়া ১২ বজাৰ আৰতিৰ আগতে মধুপাৰ্কৰ পিছত ৰাম লালাক দাইল, ৰুটি, চাউল, দৈ, দুবিধ শাক-পাচলি আগবঢ়োৱা হয়। ৰাতি আৰতিৰ আগেয়ে মধুপাৰ্কৰ পিছত পুৰি, শাক-পাচলি আগবঢ়োৱা হয়।