মগজুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী এই ৫টা মাছ! এই ৫টা মাছ খালে নহয় গুৰুতৰ ৰোগ…

মগজু হৈছে শৰীৰৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ। এনে পৰিস্থিতিত মগজু সুস্থ হৈ থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ বাবে আপুনি এই ৫ টা মাছ আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। বিজ্ঞানীসকলে কয় যে মাছ আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পৰা এক উত্তম খাদ্য, বিশেষকৈ চৰ্বিযুক্ত মাছ। এই মাছবোৰত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ওমেগা-৩ ফেটি এচিড থাকে, যিয়ে মগজুৰ কাম-কাজত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। মগজু ভালে ৰাখিবলৈ আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক এই সমূহ মাছঃ

মাগুৰ মাছঃ

মাগুৰ মাছত ওমেগা-৩ ইপিএ আৰু ডিএইচএ বেছি থাকে। ১০০ গ্ৰাম মাগুৰ মাছত ৮৯৮ ইপিএ আৰু ১৪০০ ডিএইচএ থাকে। ইয়াৰ ফলত মগজুৰ সকলো অংশই নিজৰ কাৰ্য্য সম্পাদন কৰাত সহায় লাভ কৰে।

চালমন

ছালমনত ওমেগা-৩ ফেটি এচিডৰ লগতে ভিটামিন ডি, ভিটামিন ই আৰু কেইবাটাও বি ভিটামিনৰ উত্তম উৎস। এইখিনি খালে মগজুৱে সঠিকভাৱে কাম কৰাত সহায় কৰে।

চাৰ্ডিন

চাৰ্ডিন হৈছে সৰু মাছ য’ত ওমেগা-৩ ফেটি এচিডৰ পৰিমাণ বেছি। চাৰ্ডিনত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী, কেলচিয়াম, পটাছিয়াম, মেগনেছিয়াম আৰু জিংক থাকে যাৰ বাবে ই মগজুৰ লগতে হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও উপকাৰী।

টুনা

টুনা আন এক জনপ্ৰিয় মাছ যিয়ে ওমেগা-৩ ফেটি এচিডৰ ভাল উৎস। কিন্তু মন কৰিবলগীয়া যে কিছুমান প্ৰকাৰৰ টুনাত পাৰাৰ পৰিমাণ বেছি হ’ব পাৰে।

বিজ্ঞানীসকলে সপ্তাহত কমেও দুবাৰকৈ চৰ্বিযুক্ত মাছ খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিছে।

Related Articles