বাৰিষাৰ সময়ত এই ৫টা ফল খাব পাৰে, যি ফল স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। এই পাঁচটা ফল হৈছেঃ
বাৰিষাত আপেল খালে আপুনি ৰোগৰ পৰা আঁতৰি থাকিব পাৰিব। আপেলত খাদ্য আঁহ থাকে, যিয়ে খাদ্য হজম কৰাত সহায় কৰে আৰু শক্তিও প্ৰদান কৰে।
ডালিম স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।বাৰিষাত ডালিম খালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও মজবুত হয়।
বাৰিষা অমিতা স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। অমিতাত ভিটামিন এ, ভিটামিন চি আৰু পেপেইন নামৰ এনজাইম থাকে।
বৰষুণৰ সময়ত খাদ্যত লিচু অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। লিচুৰ খাদ্য হজমৰ লগে লগে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পায়।
বাৰিষাত প্লাম খোৱাটোও উপকাৰী।প্লামত ভাল পৰিমাণৰ ভিটামিন চি, খনিজ পদাৰ্থ, ভিটামিন আৰু আঁহ থাকে, ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।