ময়দাৰে তৈয়াৰী পুৰী দেখিলে নিজৰ লোভ সামৰিব লাগিব? কিয়নো ময়দাৰে তৈয়াৰী খাদ্য খালে স্বাস্থ্যৰ গুৰুতৰ সমস্যা হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে।(Maida Side Effects)
আটাৰ পৰা তৈয়াৰী প্ৰতিটো খাদ্যই সোৱাদযুক্ত হয়। কিন্তু যদি আপুনি আপোনাৰ লোভ নিয়ন্ত্ৰণ নকৰে, তেন্তে ভৱিষ্যতে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ গুৰুতৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে।
আটা আৰু ময়দাৰ পৰা তৈয়াৰী পুৰী, চিংৰা, নিমকি খাবলৈ অতি সোৱাদযুক্ত হয়। আটা আৰু ময়দাৰ পৰা তৈয়াৰী প্ৰতিটো ৰেচিপিয়ে মানুহক আকৰ্ষণ কৰে, কিন্তু যদি আমি এনে খাদ্য অত্যধিকভাৱে খাওঁ তেন্তে আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে।(refined flour)
আটা-ময়দা খোৱাৰ ফলত হোৱা স্বাস্থ্যৰ ক্ষতিঃ
প্ৰচুৰ পৰিমাণে আটা-ময়দা খালে শৰীৰত বহু সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। প্ৰথমতে, আটাত উচ্চ কেলৰি আৰু কাৰ্বহাইড্ৰেটৰ উৎস থাকে, যাৰ ফলত ওজন বৃদ্ধি পায় আৰু ডায়েবেটিছৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ উপৰিও আটা খোৱাৰ ফলত আপোনাৰ শৰীৰত ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থৰ অভাৱ হ’ব পাৰে। এই পুষ্টিকৰ উপাদানসমূহৰ বাহিৰেও ইয়াত আঁহ কম পৰিমাণে পোৱা যায়।(effects of eating too much maida)
আটাৰে কেৱল পুষ্টিকৰ উপাদানৰ অভাৱ কৰাই নহয়, ই আপোনাৰ শৰীৰৰ আন বহু দিশত ক্ষতি কৰিব পাৰে। যদি আপুনি চেনিৰ পৰা তৈয়াৰী বস্তু বেছিকৈ খায় তেন্তে আপোনাৰ কঁকাল আৰু পেটৰ চৰ্বি বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। মেদবহুলতাৰ ফলত বেয়া কলেষ্টেৰল বাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰে। যাৰ বাবে ৰক্তচাপ বৃদ্ধি পায়। ৰক্তচাপ বৃদ্ধি পালে হৃদৰোগ হ’ব পাৰে। যেনে হাৰ্ট এটেক, হাৰ্ট ফেইলাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা। এই ৰোগবোৰৰ বাবে এজন ব্যক্তিৰ মৃত্যুও হ’ব পাৰে।(Disadvantages of eating refined flour)
ইয়াৰ উপৰিও আটা, ময়দাৰ পৰা তৈয়াৰী বস্তুত মছলা আৰু তেল বেছিকৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যিবোৰ শাৰীৰিক স্বাস্থ্যৰ বাবেও ক্ষতিকাৰক। চিপচ, পিজ্জা আৰু বহু ধৰণৰ ফাষ্ট ফুডে অধিক ক্ষতি কৰিব পাৰে। গতিকে আমি বুজিব লাগিব যে আটাৰ পৰা তৈয়াৰী বস্তু নূন্যতম পৰিমাণে খোৱা উচিত। কিন্তু এনে খাদ্য বেছি পৰিমাণে খালে আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বহু ক্ষতি হোৱাৰ সম্ভাৱনা। গতিকে আমি আমাৰ খাদ্যত আটাৰ সলনি গোটা শস্য ব্যৱহাৰ কৰি স্বাস্থ্যসন্মত আৰু সুষম খাদ্যৰ গুৰুত্ব বুজিব লাগে।(refined flour bad for human body)