ৰাতিপুৱাৰ প্ৰথম আহাৰ দিনটোৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আহাৰ, যিয়ে আমাক গোটেই দিনটোৰ বাবে শক্তি যোগান ধৰে। কিন্তু ৰাতিপুৱা কিছুমান বিশেষ বস্তু খালে এচিডিটিৰ সমস্যা বৃদ্ধি পাব পাৰে। কিন্তু কিছুমান বস্তু ৰাতিপুৱা খালে এচিডিটিৰ সমস্যা বৃদ্ধি পাব পাৰে। যদি পাচনতন্ত্ৰ সঠিকভাৱে কাম নকৰে তেন্তে গেছ, জ্বলা-পোৰা আৰু টেঙা টেঙা ভাৱ আদি সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।(Acidity Issues) বিশেষকৈ ৰাতিপুৱা উপযুক্ত খাদ্যাভ্যাসৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিব নোৱাৰিলে এই সমস্যাবোৰ আৰু গুৰুতৰ হৈ উঠিব পাৰে।
ৰাতিপুৱা খালী পেটত কিছুমান খাদ্য গ্ৰহণ কৰিলে এচিডিটি বৃদ্ধি হোৱাৰ আশংকা থাকে। কোনবোৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব লাগে জানো আহক-
১/ চাহ আৰু কফি(Tea and coffee)
বেছিভাগ মানুহৰে ৰাতিপুৱা খালী পেটত চাহ বা কফি খোৱাৰ অভ্যাস থাকে। কিন্তু এই পানীয়বোৰ এচিডিটিৰ মূল কাৰণ হ’ব পাৰে। এইবোৰত থকা কেফেইনে পেটৰ এচিডিটি বৃদ্ধি কৰি পেটৰ বিষ আৰু টেঙা বেলচিংৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে গৰম পানী বা নেমুৰ পানী সেৱন কৰাটো ভাল বুলি কোৱা হয়।
২) কমলা আৰু নেমুৰ দৰে ছাইট্ৰাছ ফল(Citrus fruits)
ছাইট্ৰাছ ফলত ভিটামিন চি প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে যদিও খালী পেটত সেৱন কৰিলে এচিডিটি বৃদ্ধি পাব পাৰে। কমলা, নেমু, আঙুৰৰ দৰে ফলৰ ফলত পেটত এচিড বৃদ্ধি কৰি গেছ আৰু জ্বলনৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। এই ফলবোৰ ব্ৰেকফাষ্টৰ লগত বা পিছত খোৱাটো ভাল।
৩/ দৈ(Yogurt)
দৈ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয় যদিও ৰাতিপুৱা খালী পেটত দৈ খালে এচিডিটি বৃদ্ধি পাব পাৰে। দৈত থকা বেক্টেৰিয়াই ৰাতিপুৱা পেটৰ এচিডিটি বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত পেটত অস্বস্তি আৰু জ্বলন অনুভূতিৰ সৃষ্টি হয়। যদি আপুনি দৈ খাব বিচাৰে তেন্তে ব্ৰেকফাষ্টৰ লগত খালী পেটত খাব নালাগে।
৪) ভজা আৰু টেঙা খাদ্য
ৰাতিপুৱা খালী পেটত টেঙা বা ভজা খাদ্য খোৱাটো এচিডিটিৰ বাবে ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। এইবোৰ বস্তুৱে পাচনতন্ত্ৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি এচিডৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ ফলত পেটৰ বিষ আৰু গেছৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।
ৰাতিপুৱা প্ৰথম আহাৰ সদায় পাতল আৰু সহজে হজম হোৱা খাদ্য হ’ব লাগে। যেনে অটচ, ফল-মূল আৰু গৰম পানী। ইয়াৰ ফলত পেটত উপযুক্ত পুষ্টি লাভ হয় আৰু এচিডিটিৰ কোনো সমস্যা নাথাকে।