Banana And Apple: কল আৰু আপেল কিয় একেলগে খাব নালাগে, জানেনে?

সতেজ ফল খোৱাটো সদায় স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী, কিন্তু কেতিয়াবা আমাক কোৱা হয় যে দুটা ফল একেলগে খাব নালাগে, কিন্তু কিয় খাব নালাগে সেই বিশয়ে হয়তো আমি বহুতে নাজানো।(Banana And Apple)কোনবোৰ ফল একেলগে খাব নালাগে, কিয় ২ টা ফলৰ প্ৰকৃতি বেলেগ হ’ব পাৰে। এই বিষয়ে জানো আহক-

কল আৰু আপেল একেলগে খাব নালাগে, এই দুয়োবিধে আপোনাক বহুতো পুষ্টিকৰ উপকাৰ দিব পাৰে। দুয়োটা ফলতে অত্যাৱশ্যকীয় ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ আৰু আঁহ থাকে গতিকে একেলগে খালে দৈনিক পুষ্টিকৰ উপাদানৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি হ’ব পাৰে।

আপেল আৰু কল একেলগে খোৱাৰ উপকাৰিতা

১/ পুষ্টিৰ লাভ

কলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পটাছিয়াম, ভিটামিন চি, ভিটামিন বি ৬ আৰু আঁহ থাকে। প্ৰাকৃতিক চেনি আৰু কাৰ্বহাইড্ৰেটৰ বাবে ইহঁতে তৎক্ষণাত শক্তি প্ৰদান কৰে। কলত থকা পটাছিয়াম হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অপৰিহাৰ্য আৰু ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে। আনহাতে আপেলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, বিশেষকৈ পেক্টিন, যিয়ে হজম শক্তিত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও শৰীৰত থকা ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে ভিটামিন চি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট। একেলগে খালে আপুনি এই প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদানসমূহৰ সংমিশ্ৰণ এটা পৰিবেশনত পায়, যিয়ে শৰীৰৰ একাধিক কাৰ্য্যক সমৰ্থন কৰে।

২) হজম শক্তিত সহায় কৰে

দুটা ফল একেলগে খোৱাৰ ক্ষেত্ৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ চিন্তা হ’ল হজম শক্তি। কিন্তু কল আৰু আপেলৰ হজম সময় একে। কল সামান্য ষ্টাৰচযুক্ত হোৱাৰ বাবে বেছিভাগ ফলতকৈ লাহে লাহে হজম হয়, আনহাতে আপেলত দ্ৰৱণীয় আৰু অদ্ৰৱণীয় দুয়োটা আঁহ থাকে, যিয়ে হজম প্ৰক্ৰিয়াত সহায় কৰে। এই সংমিশ্ৰণে আচলতে বহু লোকৰ হজম শক্তি উন্নত কৰিব পাৰে, কিয়নো আপেলত থকা আঁহে পাচন প্ৰক্ৰিয়াটো সুচাৰুৰূপে চলি থকাত সহায় কৰে। দুয়োটা ফলে কোষ্ঠকাঠিন্যও ৰোধ কৰিব পাৰি।

৩/ তেজৰ চেনিৰ ভাৰসাম্য

আপেলৰ লগত কল মিহলাই খালে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাত সহায়ক হ’ব পাৰে। কলত প্ৰচুৰ প্ৰাকৃতিক চেনি থকাৰ বিপৰীতে আপেলত থকা আঁহে তেজত চেনিৰ নিৰ্গমন লেহেমীয়া কৰে। অৰ্থাৎ কল, আপেল একেলগে খালে চেনিৰ দ্ৰুত বৃদ্ধি ৰোধ কৰিব পাৰি, যাৰ ফলত সুস্থিৰ শক্তি মুক্ত হ’ব পাৰে।

এই লোকসকলে সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব পাৰে

আমাৰ বেছিভাগৰে বাবে কল আৰু আপেল একেলগে খোৱাটো স্বাস্থ্যকৰ বুলিহে কোৱা হয়। কিন্তু সংবেদনশীল পেট বা খিংখিঙীয়া আন্ত্ৰিক চিনড্ৰম (IBS) থকা কিছুমান লোকে আঁহৰ পৰিমাণৰ বাবে হজম শক্তি সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব পাৰে। এনে ক্ষেত্ৰত এই ফলবোৰ পৃথকে পৃথকে খাব লাগে বা সুষম আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটোৱেই উত্তম।

Related Articles