খালী পেটত বা খাদ্য খোৱাৰ আগতে আৰু পিছত, গোটেই দিনটোত কেতিয়া বা কিমানবাৰ পানী খায়, ভুল সময়ত পানী খোৱাটো ভালনে বেয়া!
সুস্থ হৈ থাকিবলৈ পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী সেৱন কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। গোটেই দিনটোত কিমান পানী সেৱন কৰা হয় তাৰ ওপৰত শৰীৰৰ স্বাস্থ্য নিৰ্ভৰ কৰে। পানীয়ে শৰীৰক জলসিঞ্চিত কৰি ৰখাই নহয়, শৰীৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ কাম-কাজতো সহায় কৰে। পানীয়ে শৰীৰৰ পৰা সকলো বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰলৈ উলিয়াই দিয়াত সহায় কৰে। শৰীৰত পানীৰ অভাৱত বিভিন্ন সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।
কেৱল সঠিক পৰিমাণে নহয়, সঠিক সময়ত পানী খোৱাৰ ফলত সৰ্বাধিক লাভ হয়। খাদ্য খোৱাৰ আগতে বা পিছত, বা খালী পেটত কেতিয়া পানী খোৱাটো ভাল সেই সম্পৰ্কে বিতৰ্ক অব্যাহত আছে। দিনটোৰপানী খোৱাৰ সৰ্বাধিক উপকাৰিতা জানো আহক-
১. পুৱা সাৰ পোৱাৰ পিছত বিভিন্ন অংগৰ সঠিক কাম-কাজৰ বাবে পানী খাব লাগে।
২. ব্যায়ামৰ পিছত পানী খোৱাটো জৰুৰী। কাৰণ ৱৰ্কআউটৰ সময়ত হৃদস্পন্দন বৃদ্ধি পায়। পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী খালে হৃদস্পন্দন স্বাভাৱিক অৱস্থালৈ ঘূৰি অহাত সহায় কৰে।
৩. খাদ্য খোৱাৰ ৩০ মিনিট আগতে পানী খাব লাগে। ই হজম শক্তিৰ বাবে উপকাৰী।
৪. গা ধোৱাৰ আগতে পানী খোৱাটো জৰুৰী। কাৰণ পানীয়ে শৰীৰৰ ৰক্তচাপ কমোৱাত সহায় কৰে।
৫. শুই উঠাৰ আগতে পানী খাব লাগে। দীৰ্ঘদিন ধৰি পানীলগাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ শুই থকাৰ সময়ত পানী খোৱাটো জৰুৰী।
৬. যিকোনো শাৰীৰিক ৰোগৰ বাবে পানী খোৱাটো উপকাৰী। কাৰণ শৰীৰত হাইড্ৰেটেড থাকিলেহে সঠিকভাৱে কাম কৰিব পাৰে।
৭. ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলেও পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী খাব লাগে। পানীয়ে শৰীৰৰ সঠিক কামত সহায় কৰে।
৮. আশে-পাশে সংক্ৰমিত আৰু অসুস্থ লোক থাকিলে অধিক পানী খাব লাগে। কোনো ভাইৰাছ আপোনাৰ শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰিলেও বাহ বনাব নোৱাৰিব।