শীতকাল অহাৰ লগে লগে সকলো সেউজীয়া পাচলি খাবলৈ মন যায় নহয় জানো। শাকৰ যথেষ্ট উপকাৰিতাৰ লগতে খাবলৈও যথেষ্ট সোৱাদ শাক। সেউজীয়া শাক-পাচলি আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। শাকে বহু বিপজ্জনক ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে আৰু লগতে শীতকালত শৰীৰক গৰম কৰি ৰখাতো সহায় কৰে শাকে। কোনবোৰ শাকে শীতকালত খাব লাগে জানো আহক।(Winter)
১/ সৰিয়হ
বেছিভাগ মানুহেই ঠাণ্ডা বতৰত সৰিয়হৰ শাক খাই। ই আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত কেলচিয়াম, ফাইবাৰ আৰু ফছফৰাছৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায়, যিয়ে শৰীৰত তেজৰ সোঁত উন্নত কৰে আৰু লগতে ক্ষতিকাৰক হৃদৰোগ দূৰ কৰাত সহায় কৰে।(Best leafy Vegetables For Winters)
২/ পালেং
পালেং শাকত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ আৰু পানী থাকে, যাৰ ফলত পেট পৰিষ্কাৰ হয়। যাৰ ফলত কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে পেটৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ পোৱা যায়। পালেং শাকত কেলচিয়াম আৰু ভিটামিনৰ দৰে পুষ্টিকৰ গুণ থাকে, যিয়ে হাড়ক মজবুত কৰি ৰাখে। পালেং শাক চুলিৰ বাবে অতি উপকাৰী।
৩/ জিলিমিলি শাক
জিলিমিলি শাকত ভিটামিন এ, চিৰ দৰে এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু এন্টিবেক্টেৰিয়েল গুণ পোৱা যায়, যিয়ে আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে আৰু ছালৰ সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনাও হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। যিয়েই নহওক, খাদ্য তালিকাত সেউজীয়া শাক-পাচলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে ই চুলিক মজবুত কৰে আৰু লগতে চকুৰ দৃষ্টিশক্তিও চোকা কৰে।
৪/ মেথি শাক
মেথি শাকত অধিক পৰিমাণৰ পটাছিয়াম থাকে, যিয়ে আমাৰ শৰীৰৰ ৰক্তচাপ আৰু কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও পাচনতন্ত্ৰ সবল কৰি ৰাখে। সপ্তাহত দুবাৰ খালে চুলিৰ বৃদ্ধি বৃদ্ধি পায়।