শুকান ফল আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতচি উপকাৰী।(Dry Fruits)শীতকাল আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে আমি শুকান ফল খোৱাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ আৰম্ভ কৰোঁ, কাৰণ শুকান ফলত পুষ্টিকৰ উপাদানও থাকে। প্ৰায়ে কোৱা হয় যে আলমণ্ড, খেজুৰ, ডুমুৰ বা আখৰোট ৰাতি পানীত তিয়াই থোৱাৰ পিছত ৰাতিপুৱা খালে স্বাস্থ্যৰ সৰ্বাধিক উপকাৰ পোৱা যায়, কিন্তু শুকান ফল গাখীৰত তিয়াই থোৱাৰ পিছত খাব পাৰিনে? ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত কেনে প্ৰভাৱ পৰিব জানো আহক-
শুকান ফল পানীত তিয়াই থ’লে কোমল হৈ পৰে, যিয়ে পাচনত সহায় কৰে আৰু ফাইটিক এচিড হ্ৰাস কৰি সকাহ দিয়ে। লগতে তিয়াই দিলে পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণত উন্নত হয়। শুকান ফল তিয়াই থলে টাইপ-২ ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে আৰু অধিক উপকাৰী, কাৰণ ই চেনিৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
যেতিয়া আপুনি শুকান ফল গাখীৰত তিয়াই তেতিয়া ই বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান শোষণ কৰে য’ত প্ৰটিন, কেলচিয়াম, আঁহ, ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ আদি অন্তৰ্ভুক্ত। এনে কৰিলে পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণ আৰু আঁহৰ হজম ভাল ধৰণে হয়। যিসকলে সুস্থ অন্ত্ৰ বিচাৰে তেওঁলোকৰ বাবে ই অমৃততকৈ কম নহয়।
প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ প্ৰয়োজন বেলেগ বেলেগ, গতিকে শুকান ফল পানীত নে গাখীৰত তিয়াব সেয়া নিৰ্ভৰ কৰে আপোনাৰ শৰীৰৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত। পানীত তিয়ালে হজম শক্তি উন্নত হয় আৰু চেনিৰ পৰিমাণ কমাব পাৰি। আনহাতে, গাখীৰত তিয়াই থ’লে ই বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদানৰ সংমিশ্ৰণ ঘটায়। যদি আপুনি কম কেলৰিযুক্ত খাদ্য আৰু উন্নত হজম বিচাৰে তেন্তে শুকান ফল পানীত তিয়াব আৰু যদি আপুনি শাৰীৰিক শক্তি বিচাৰে তেন্তে গাখীৰৰ সহায় লওক কাৰণ ই প্ৰটিন আৰু কেলচিয়াম দুয়োটা যোগান ধৰিব।