পাকঘৰত খাদ্য ৰান্ধিবলৈ সকলোৱে প্ৰেচাৰ কুকাৰ ব্যৱহাৰ কৰে। কুকাৰত ৰন্ধা-বঢ়া কৰিলে সময় আৰু গেছ ৰাহি হয়। কিছুমান খাদ্য আছে যিবোৰ প্ৰেচাৰ কুকাৰত একেবাৰেই ৰান্ধিব নালাগে। প্ৰেচাৰ কুকাৰত কি কি ৰান্ধিব নালাগে জানো আহক।(Pressure Cooker)
প্ৰেচাৰ কুকাৰত খাদ্য সোনকালে ৰান্ধিলেও কিছুমান খাদ্য আছে যিবোৰ কেতিয়াও প্ৰেচাৰ কুকাৰত ৰান্ধিব নালাগে। এই তালিকাৰ শীৰ্ষত আছে দুগ্ধজাত সামগ্ৰী। দুগ্ধজাত সামগ্ৰী যেনে গাখীৰ, দৈ আৰু ক্ৰীম আদি কুকাৰত ৰান্ধিব নালাগে। ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে।
চাউলৰ বিষয়ে পঢ়ি আপুনি আচৰিত হ’ব, কাৰণ বেছিভাগ চাউল প্ৰেচাৰ কুকাৰত সিজোৱা হয়। এতিয়া আপুনি নিশ্চয় ভাবিছে যে কুকাৰত ভাত ৰান্ধিলে কেনেকৈ অস্বাস্থ্যকৰ হ’ব। আচলতে কুকাৰত ভাত ৰান্ধিলে ষ্টাৰচ ওলাই নাযায়, যাৰ ফলত গ্লাইচেমিক ইনডেক্স বৃদ্ধি পায়। যাৰ বাবে ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ চেনিৰ মাত্ৰা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাব পাৰে।
নুডলছৰ দৰে বস্তুবোৰো কুকাৰত ৰান্ধিব নালাগে। ৰিফাইন আটাৰ পৰা তৈয়াৰী পাস্তা নুডলছত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ষ্টাৰচ পোৱা যায়। প্ৰেচাৰ কুকাৰত ৰন্ধা-বঢ়া কৰিলে স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। পাস্তা বা নুডলছ সদায় কেৰাহীত ৰান্ধিব লাগে।