বাস্তু শাস্ত্ৰৰ মতে এনে ৫টা বস্তু আছে যিবোৰ কেতিয়াও মুকলিকৈ ৰখা উচিত নহয়। এইবোৰ বস্তু আমাৰ ভাগ্যৰ লগত পোনপটীয়াকৈ জড়িত। এনে পৰিস্থিতিত সেইসমূহ বস্তু মুকলিকৈ ৰাখিলে আমি দুৰ্ভাগ্যৰ বলি হ’ব পাৰো।(Vastu Tips)
বাস্তু শাস্ত্ৰৰ মতে ভাৰতীয় সংস্কৃতিত গাখীৰ সুখ আৰু সমৃদ্ধিৰ লগত জড়িত। সেইবাবেই গাখীৰ সদায় ঢাকি ৰাখিব লাগে। গাখীৰ ঢাকি নাৰাখিলে বৈবাহিক জীৱনত বাধা আৰু আৰ্থিক সমস্যাৰো সৃষ্টি হ’ব পাৰে।
আমি কেতিয়াও আলমাৰীখন খোলা ৰাখিব নালাগে। আচলতে আলমাৰীটোক ধনৰ দেৱী লক্ষ্মী দেৱীৰ প্ৰতীক বুলি গণ্য কৰা হয়। এনে পৰিস্থিতিত আলমাৰী মুকলি কৰি ৰখাটো লক্ষ্মী দেৱীৰ অপমান বুলি গণ্য কৰা হয়। কোৱা হয় যে এনে ভুল কৰিলে ঘৰলৈ দৰিদ্ৰতা আহে আৰু পৰিয়ালটো লাহে লাহে দৰিদ্ৰ হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। সেয়েহে আলমাৰীটো সদায় বন্ধ কৰি ৰাখিব লাগে।
বাস্তু শাস্ত্ৰত গ্ৰন্থক বাক আৰু বুদ্ধিৰ কাৰক বুধ গ্ৰহৰ সৈতে সম্পৰ্কিত বুলি ধৰা হয়। বিশ্বাস কৰা হয় যে কিতাপবোৰ পঢ়ি খোলা ৰাখিলে ব্যক্তিজনৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ ক্ষমতাত প্ৰভাৱ পৰে আৰু তেওঁৰ একাগ্ৰতা কমি যাব পাৰে। গতিকে কিতাপখন পঢ়াৰ পিছত সদায় বন্ধ কৰি সঠিক ঠাইত ৰাখিবলৈ পাহৰি যাওক।
খাদ্য সামগ্ৰী সদায় ঢাকি ৰখাটো ভাল। কেতিয়াও খোলাকৈ ৰাখিব নালাগে। এনে কৰিলে মাতৃ অন্নপূৰ্ণাৰ অসন্তুষ্টি হ’ব পাৰে, যাৰ বাবে আপুনি প্ৰতিটো শস্যৰ বাবে হাহাকাৰ কৰিব পাৰে। দ্বিতীয় কথাটো হ’ল খাদ্য খোলা ৰাখিলে তাত ধূলি বা পোক-পৰুৱা পৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ঋণাত্মক শক্তিও ইয়াৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত হয়।
বাস্তু শাস্ত্ৰত নিমখৰ সৈতে চন্দ্ৰৰ সম্পৰ্ক আছে, যিয়ে আমাৰ মন আৰু আৱেগক নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এই কাৰণেই মুকলি ঠাইত নিমখ ৰখাটো বেয়া শংকাৰ প্ৰতীক বুলি গণ্য কৰা হয়। কোৱা হয় যে এনে কৰিলে আমাৰ জীৱনত অস্থিৰতা আহি পৰে আৰু পৰিয়ালটো মানসিক চাপৰ বলি হয়। গতিকে সদায় নিমখ ঢাকি ৰাখিব লাগে।