Spices: মছলাই ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে, কোন সমূহ মছলা স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী জানি লওক !

পুষ্টিবিদসকলে অৱশ্যে কয় যে মছলাত উচ্চ ৰক্তচাপৰ দ্ৰৱ পোৱা যায়। কাৰণ কিছুমান মছলাই ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে।(spices)

ৰন্ধা-বঢ়াত গোটা মছলা ব্যৱহাৰ কৰিলে সোৱাদ বৃদ্ধি পায়। লগতে এনে মচলাই মানসিক চাপ আৰু ৰক্তচাপ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। সেইবাবে পুষ্টিবিদসকলে কয় যে ৰক্তচাপ বৃদ্ধিৰ সমাধান খাদ্যত থাকে। কোনবোৰ মচলাই ৰক্তচাপ দূৰ কৰে জানি লওঁ আহক-

১. ডালচেনিঃ ডালচেনি অন্যতম জনপ্ৰিয় গৰম মছলা। পুষ্টিবিদসকলে কয় যে ডালচেনীয়ে ৰক্তবাহী নলী শিথিল কৰাত সহায় কৰে। যিয়ে পৰোক্ষভাৱে ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ডালচেনিৰ গুড়ি দৈ, চালাড, আনকি চাহ বা কফিৰ লগত মিহলাই খাব পাৰি।

২. সৰু ইলাচি: এন্টিঅক্সিডেন্টৰে ভৰপূৰ সৰু ইলাচিৰ মেদবহুলতা আৰু কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাৰ ক্ষমতা আছে। এইবোৰে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণতো সহায় কৰে।

৩. ধনীয়াঃ ধনীয়াত প্ৰস্ৰাৱৰ গুণ থাকে। যিয়ে প্ৰস্ৰাৱৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে আৰু লগতে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।

৪. জালুক: জালুক থকা পাইপেৰিনে ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। পুষ্টিবিদসকলৰ মতে ইয়াৰ দ্বাৰাও পৰোক্ষভাৱে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত সহায়ক হ’ব পাৰে।

৫. জিৰাঃ পানীত তিয়াই থোৱা জিৰাই ৰক্তবাহী নলী শিথিল কৰি ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে।

কিন্তু এই সকলোবোৰ সুস্থ শৰীৰৰ বাবে। যাতে ৰোগ শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰাৰ আগতে আমি সাৱধান হ’ব পাৰো। যিসকলে ইতিমধ্যে ৰক্তচাপৰ সমস্যাত ভুগিছে ​​তেওঁলোকে খাদ্যত মছলা দিব পাৰে। অৱশ্যে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱা উচিত।

Related Articles