যদি আপোনাৰ কলেষ্টেৰল বেছি হয়, তেন্তে লগে লগে গাখীৰৰ চাহ খোৱা বন্ধ কৰক।(Milk Tea)যদি আপোনাৰ ৰাতিপুৱাটো চাহ অবিহনে আৰম্ভ নহয়, তেন্তে এয়া আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে এক বেয়া খবৰ হ’ব পাৰে। প্ৰায় ভাগ মানুহেই চাহ খাই। চাহ খোৱাৰ আসক্ত হৈ পৰিছে বুলি ক’লেও ভুল নহয়। যদি আপুনি মদৰ তুলনাত চাহক তুচ্ছজ্ঞান কৰে, তেন্তে জানি থওক যে চাহেও আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰে।
গাখীৰৰ চাহ অতিমাত্ৰা খালে আপোনাৰ শৰীৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। চাহৰ বাবে হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ উপৰিও দিনটোত কেইবাবাৰো চাহ খালে অনিদ্ৰা আৰু ভোক নলগা আদি সমস্যাও হয়।
ভাৰতৰ ৭৬% জনসংখ্যাৰ ভিটামিন ডিৰ অভাৱ আছে, লক্ষণসমূহ গুৰুতৰ হোৱাৰ আগতে প্ৰতিদিনে মাত্ৰ ১০ মিনিটৰ বাবে এই কাম কৰক এতিয়া চাহে কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি কৰে চাহত কেফেইন থাকে, যাৰ বাবে চাহ নিয়মীয়াকৈ খালে শৰীৰত কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায়। উচ্চ কলেষ্টেৰলৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰৰ ধমনীত প্লেক জমা হ’ব পাৰে, যাৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰৰ পেশী দুৰ্বল হৈ পৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াৰ ফলত হাৰ্ট এটেক আৰু ব্ৰেইন ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ উপৰিও কলেষ্টেৰলে ৰক্তচাপও বৃদ্ধি কৰে।
কলেষ্টেৰল বৃদ্ধিৰ লক্ষণ যেতিয়া চাহ অত্যধিক খোৱাৰ ফলত কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায় তেতিয়া মুখ, গাল আৰু কপালত হালধীয়া দাগ ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ লগতে কোনো কাৰণ নোহোৱাকৈ ভৰিৰ বিষ আৰু হাত-ভৰি হালধীয়া হোৱাৰ দৰে সমস্যাও উদ্ভৱ হ’ব পাৰে।
বেছিকৈ চাহ খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকক আৰু গাখীৰৰ চাহ আৰু কফি খোৱাৰ সময়ত সাৱধান হোৱাটো জৰুৰী। যদি আপুনি গোটেই দিনটো ভাগৰ আৰু মূৰৰ বিষৰ সৈতে যুঁজি আছে, তেন্তে ইয়াৰ কাৰণ হ’ব পাৰে অত্যধিক চাহ খোৱা। কিন্তু দিনটোত ২-৩ কাপ ক’লা চাহ বা ক’লা কফি সেৱন কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি কোৱা হয়।