মাটিৰ তলত নহয়,বতাহতে হয় এইবিধ ‘আলু’

এই আলুবিধ পৃথিৱীৰ মাটিত নহয়, কিন্তু দ্ৰাক্ষালতাত বৃদ্ধি হয়।মাটিৰ তলত নহয়, কিন্তু বতাহত, বতাহতে হয় এইবিধ ‘আলু’ গুজৰাটৰ এজন ব্যক্তিৰ আচৰিত আলু খেতি।ঘৰত বহি থকা তেওঁৰ পৰিয়ালে বিভিন্ন ধৰণৰ জৈৱিক পাচলি পাইছিল, সেয়েহে সুভাষে তেওঁৰ ঘৰৰ চালত খেতি কৰি পাচলি খেতি কৰা আৰম্ভ কৰিছে। কিন্তু এই সকলো বোৰ পাচলিৰ মাজত, সুভাষ ভাইয়ে তেওঁৰ ঘৰৰ খেতিত মাটিৰ তলত আলু উৎপাদন কৰা নাছিল, কিন্তু বতাহত উৎপাদন কৰিছিল।আলুক পাচলিৰ ৰজা বুলি কোৱা হয় কিয়নো ইয়াৰ অবিহনে পাকঘৰত তৈয়াৰ কৰা প্ৰতিটো পাচলি অসম্পূৰ্ণ। প্ৰতিটো ঋতুতে পোৱা আলু থলুৱা বা বিদেশী খাদ্য তৈয়াৰ কৰাত ব্যৱহাৰ কৰা হয়।আলুৰ উৎপাদন পথাৰৰ মাটিৰ ভিতৰত, কিন্তু গুজৰাটৰ চুৰাটত এজন ব্যক্তিয়ে আশ্চৰ্যকৰ কাম কৰিছে।দৰাচলতে, এই মানুহজনে তেওঁৰ ঘৰৰ চালত থকা পাকঘৰৰ বাগিচাত আলু খেতি কৰি আছে য’ত মাটি নাই।

আজিৰ সময়ত, আমি আৰু আপুনি আৰু আপুনি কেৱল বজাৰৰ পৰা ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ দ্বাৰা উৎপাদিত পাচলি হে খাওঁ। ৰাসায়নিক সমৃদ্ধ পাচলি খাই, আমি সকলোৱে জানো যে যথেষ্ট ক্ষতি হৈছে ই ক্ষতিকাৰক, কিন্তু তথাপিও সেই পাচলিবোৰ ক্ৰয় কৰা আৰু খোৱাটো এক মানৱীয় বাধ্যবাধকতা।ৰাসায়নিকভাৱে সমৃদ্ধ পাচলিৰ যুগত, জৈৱিক পাচলি বিচাৰি পোৱাটো অতি কঠিন।চুৰাটৰ আদাজান অঞ্চলত বাস কৰা সুভাষ পেছাত এজন অভিযন্তা, কিন্তু তেওঁ তেওঁৰ ঘৰৰ টেৰেছ বাগিচাত খেতি কৰি কৃষক হিচাপে কাম কৰে।ঘৰত বহি থকা তেওঁৰ পৰিয়ালে বিভিন্ন ধৰণৰ জৈৱিক পাচলি পাইছিল, সেয়েহে সুভাষে তেওঁৰ ঘৰৰ চালত খেতি কৰি পাচলি খেতি কৰা আৰম্ভ কৰিছে।কিন্তু এই সকলো বোৰ পাচলিৰ মাজত, সুভাষ ভাইয়ে তেওঁৰ ঘৰৰ খেতিত মাটিৰ তলত আলু উৎপাদন কৰা নাছিল, কিন্তু বতাহত উৎপাদন কৰিছিল।ই হৈছে এক বনৰীয়া ফল, যি মাটিৰ তলৰ মাটিত উৎপন্ন হোৱা আলুৰ দৰে দেখাযায়, কিন্তু ইয়াৰ সোৱাদ আৰু চেহেৰা ঠিক আলুৰ দৰে আৰু মাটিৰ মাটিত নহয় কিন্তু দ্ৰাক্ষালতাত বিকশিত হয়।

Related Articles