Breaking

শৰীৰ সুস্থ ৰাখিবলৈ বৰষুণৰ বতৰত পাচলিত নহৰু দি চুপ খাওক…

0 1,590

যদি আপুনি বৰষুণত ৰোগ আৰু সংক্ৰমণৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে নহৰুৰ চুপ খাব। মিশ্ৰিত পাচলিনহৰুৰ চুপে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে।পাচলি নহৰুৰ চুপ মিহলি কৰক: বৰষুণত চুপ খাব লাগিব। গৰম চুপ খোৱাটোৱে শৰীৰত পুষ্টি আৰু উষ্ণতা প্ৰদান কৰে। চুপ খোৱাটোৱে চৰ্দি আৰু চৰ্দিৰ ক্ষেত্ৰতো সকাহ দিয়ে। বৰষুণত, বিশেষকৈ পাচলিকেকেঁচা কৈ নাখাব আৰু ইয়াক চুপত ৰাখি খাব। ই পাচলিৰ পুষ্টিও প্ৰদান কৰে আৰু আপুনি বহুতো লাভালাভ লাভ কৰে। যদি আপুনি চুপ স্বাস্থ্যকৰ কৰিব বিচাৰে, ইয়াত নহৰুও যোগ দিয়ক। ই আপোনাক ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব। পাচলিনলনহৰ চুপ মিহলি কৰিলে ডায়েবেটিচ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। যদি আপুনি চুপটো অলপ ডাঠ কৰিব বিচাৰে, আপুনি ইয়াত মিহিকৈ গুৰি কৰা ওটছ যোগ দিব পাৰে।

চুপত নহৰু মিহলি কৰিলে ইয়াৰ সোৱাদ আৰু বৃদ্ধি হয়। নহৰুৰ এণ্টি-বেক্টেৰিয়া আৰু এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ আছে যি আপোনাক ৰোগৰ পৰা আঁতৰাই ৰখাত সহায় কৰে। বৰষুণত এই চুপবোৰে আপোনাক সংক্ৰমণৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সহায় কৰিব। ইয়াক পান কৰিলে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাশক্তিশালী হ’ব।

পাচলি নহৰু চুপ ৰন্ধন প্ৰণালী মিহলি কৰক

এটা পেনত তেল ৰাখক আৰু ইয়াত 2 চাহ চামুচ নহৰু আৰু 1/4 কাপ পিয়াজ দিয়ক।
সেইবোৰ মজলীয়া জুইত 2 মিনিটৰ বাবে ভাজক।
এতিয়া সকলো মিহিকৈ কটা পাচলি তেলত ৰাখক।
আপুনি আপোনাৰ পছন্দ অনুসৰি বন্ধাকবি, গাজৰ, ব্ৰকলি, বীন, মাকৈ বা আন যিকোনো পাচলি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
আপুনি ইয়াত প্ৰায় 3 কাপ পানী যোগ দিব লাগিব। সোৱাদ অনুসৰি নিমখ আৰু গুৰি কৰা জালুক যোগ দিয়ক।
সকলো বস্তু ঢাকি ৰাখক আৰু মজলীয়া জুইত 2 মিনিটৰ বাবে ৰান্ধক।
এতিয়া চুপত অলপ ওটচ আৰু ধনিয়া পাত যোগ দিয়ক।প্ৰায় 1 মিনিটঅধিক ৰান্ধক, গৰম স্বাস্থ্যকৰ পাচলিৰ চুপ সাজু

Leave A Reply

Your email address will not be published.