আপুনি চাহৰ সৈতে পিঠা খায় নেকি? ইয়াক আজি এৰি দিয়ক নহ’লে ই স্বাস্থ্যৰ ওপৰত গধুৰ হ’ব
পিঠা আৰু চাহ: আমি প্ৰতিদিনে পিঠা আৰু চাহৰ সৈতে আৰম্ভ কৰোঁ, কিন্তু আমি কেতিয়াবা ভাবিছোঁ নেকি যে ইয়াক খাই আমাৰ স্বাস্থ্যৰ কিমান ক্ষতি কৰিব পাৰি? কোনটো ব্ৰেড-টিয়ে স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰে আহক।
ভাৰতত প্ৰায় প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ দিন চাহ আৰু পিঠা পান কৰি আৰম্ভ হয়। চাহ আৰু পিঠা আমাৰ সকলোৰে দৈনিক ৰাতিপুৱাৰ আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হয়। বিশেষকৈ অফিচ আৰু কলেজলৈ যোৱা লোকসকলে খৰখেদাকৈ চাহ-ব্ৰেড ৰ ন্ধনৰ ৰাতিপুৱাৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত গুচি যায়, কিন্তু এই ৰাতিপুৱাৰ আহাৰে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰে। চাহৰ সৈতে পিঠা খোৱাৰ ফলত কি ক্ষতি হ’ব পাৰে আহক।
হজম ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়
পেকেট যুক্ত পিঠাত সংৰক্ষক আৰু বহুতো ক্ষতিকাৰক ৰাসায়নিক পদাৰ্থ থাকে, যি স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰে। পিঠা ময়দাৰে তৈয়াৰ কৰা হয়। ময়দাত আঁহৰ অভাৱ আছে, যাৰ ফলত হজম অনুসৰি পিঠা ভাল নহয়। পিঠাৰ ফলত আমাৰ হজম প্ৰণালী ক্ষতিগ্ৰস্ত হয় আৰু বহুতো ৰোগ হয়।
ডায়েবেটিচৰ অসুবিধা
চাহৰ সৈতে পিঠা খোৱাৰ ফলত তেজত চেনীৰ স্তৰ বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। ব্ৰেড-টিট্ৰিগাৰত থকা উপাদানবোৰে ইনচুলিন ট্ৰিগাৰ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত, ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ বাবে পিঠা অতি ক্ষতিকাৰক।
হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক
পিঠাত থকা সংৰক্ষক আৰু ৰাসায়নিক পদাৰ্থবোৰ হৃদৰোগীসকলৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। যদি আপুনি ৰাতিপুৱাৰ আহাৰত চাহৰ সৈতে পিঠা খায়, কলেষ্টেৰল আৰু ৰক্তচাপ বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। পিঠা খোৱাটোৱে হৃদআক্ৰমণ আৰু ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি কৰে। ইয়াত ছডিয়াম ৰ পৰিমাণ যথেষ্ট বেছি, যি হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক।