Breaking

দেহত কেলচিয়ামৰ অভাৱ হ’লে কি কি সমস্যাৰ সন্মুখীন হয়…

0 298

কেলচিয়ামৰ অভাৱৰ বাবে হাড়ৰ বিষৰ সমস্যা হয়। এনে পৰিস্থিতিত গাখীৰ খোৱাটোৱেই একমাত্ৰ সমাধান বাকী থাকে যদিও গাখীৰৰ বাহিৰেও এনে বহু বস্তু আছে য’ত কেলচিয়াম প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে।কেলচিয়ামৰ অভাৱত হাড় দুৰ্বল হৈ পৰে। গাখীৰত কেলচিয়ামৰ উত্তম উৎস। যদি দৈনিক গাখীৰ খোৱা হয়, তেন্তে কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ কৰিব পাৰি। কিছুমান মানুহে গাখীৰ খাবলৈ একেবাৰেই ভাল নাপায়, এনে পৰিস্থিতিত হাড়ৰ লগত জড়িত সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈ থাকিব পাৰে, কিন্তু গাখীৰ খাবলৈ ভাল নাপায়। গাখীৰৰ বাহিৰেও কেলচিয়ামৰ বহুতো উৎস আছে, যিবোৰ সেৱন কৰিলে আমি কেলচিয়ামৰ অভাৱ পূৰণ কৰিব পাৰো।

আলমণ্ড

আলমণ্ড কেলচিয়ামৰ উত্তম উৎস। যদি আপোনাৰ শৰীৰত কেলচিয়ামৰ অভাৱ হয়, তেন্তে দৈনিক ১ কাপ তিয়াই থোৱা আলমণ্ড খোৱাটোৱে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। আলমণ্ড খালে কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ হব।

কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ কৰিবলৈ চিয়া গুটি অতি উত্তম উৎস। চিয়া বীজত কেলচিয়াম প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। ইহঁততো ফছফৰাছ ভাল পৰিমাণত পোৱা যায়, যাৰ ফলত হাড় মজবুত কৰাৰ কাম কৰে। চিয়া গুটি অটমিল বা দৈৰ দৰে বস্তুৰ লগত মিহলাই খাব পাৰি।

তিল

তিল কেলচিয়ামৰ উত্তম উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়। আপুনি তিলৰ লাডু বা গজাক বনাই খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ কৰিব পাৰে। তিল পৰঠা বা পুৰীত ভৰাইও খাব পাৰে। এইদৰে ৰুচিৰ লগতে স্বাস্থ্যও সৃষ্টি হ’ব।

শাক-পাচলি

কিছুমান শাক-পাচলিত কেলচিয়াম ভাল পৰিমাণে থাকে। এনে শাক-পাচলি সেৱন কৰিলে কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ হ’ব পাৰে। বতৰৰ শাক-পাচলি খোৱাটো উপকাৰী বুলি বিবেচিত হয়।

সৰিয়হৰ গাখীৰ

কিছুমান মানুহৰ গৰু-ম’হৰ গাখীৰৰ প্ৰতি এলাৰ্জী হয়। এনে লোকে সৰিয়হৰ গাখীৰক খাদ্যৰ অংশ হিচাপে ল’ব পাৰে। সৰিয়হৰ গাখীৰ খালে কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ কৰিব পাৰি।


Leave A Reply

Your email address will not be published.