বেছিভাগ ৰোগেই পুৰুষক ৪০ বছৰ বয়সৰ পিছত আক্ৰান্ত কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু যদি আপুনি নিজকে ফিট কৰি ৰাখিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ খাদ্যাভ্যাস শুধৰোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। গতিকে আপোনাৰ জীৱনশৈলীত সঠিক অভ্যাস আৰু স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰক। বয়স বৃদ্ধিত পুৰুষে নিজৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব।
পুৰুষে দৈনিক কণী সেৱন কৰিব লাগে কাৰণ কণী প্ৰটিনৰ ভাল উৎস যিয়ে বৃদ্ধ বয়সত পেশীবোৰক উপযুক্ত পুষ্টি প্ৰদান কৰে।
পুৰুষে ৪০ বছৰ বয়সৰ পিছত অধিক ফল সেৱন কৰিব লাগে। এনে পৰিস্থিতিত আপুনি খাদ্য তালিকাত আঙুৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
মাহ প্ৰতিটো বয়সতে উপকাৰী, কিন্তু পুৰুষে খাদ্যত মাহ নিশ্চিতভাৱে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে।
অৰকোট হৈছে ছুপাৰ স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য। ইয়াক সেৱন কৰিলে কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণত থাকে, পুৰুষে ইয়াক সেৱন কৰিলে সুস্থ হৈ থাকিব। সেইবাবেই দৈনিক সেৱন কৰিব লাগে।