এলোভেৰাক স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত উপস্থিত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে। কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণৰ পৰামৰ্শ: কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হ’লে হাৰ্ট এটেকৰ লক্ষণ। উচ্চ কলেষ্টেৰলৰ ফলত বহুতো গুৰুতৰ ৰোগ হয়। কিছুমান ঘৰুৱা ঔষধ ব্যৱহাৰ কৰি কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। এলোভেৰা ব্যৱহাৰ কৰিলে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। এলোভেৰা হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও উপকাৰী। কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে এলোভেৰা কেনেকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি জানো আহক-
কলেষ্টেৰলৰ বাবে এলোভেৰা
এলোভেৰাৰ বহুতো ঔষধি গুণ আছে যিয়ে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। এলোভেৰাই ট্ৰাইগ্লিচাৰাইডৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাৰ কাম কৰে। ইয়াৰ ৰেচক গুণ আছে যিয়ে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণৰ কাম কৰে। এলোভেৰা সেৱনে শৰীৰৰ বিষমুক্ত কৰাত সহায় কৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত সমস্যাৰ সম্ভাৱনা কমায়।
এলোভেৰাৰ ৰস
এলোভেৰাৰ ৰস খোলা কৰি বনাব পাৰে। দৈনিক খালী পেটত এলোভেৰাৰ ৰস খালে কলেষ্টেৰল হ্ৰাস পায়। এই ৰসত থকা এণ্টি-অক্সিডেন্টৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদানে বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হোৱাত বাধা দিয়ে আৰু ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।
এলোভেৰা শাক-পাচলি
এলোভেৰা শাক খোৱাটোও স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। খাবলৈও সোৱাদ লাগে। আলু বা ব্রিঞ্জালৰ দৰে শাক-পাচলিৰ সলনি এলোভেৰা শাক খোৱাটো উপকাৰী বুলি প্রমাণিত হ’ব পাৰে।
এলোভেৰা স্মুদি
এলোভেৰা স্মুদি স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল বুলি গণ্য কৰা হয়। শীতকালত গৰম স্মুদি বনাই খাব পাৰে। খাবলৈ বৰ সোৱাদ লাগে।এলোভেৰা চাটনি
এলোভেৰা চাটনিও বনাই খাব পাৰে। যদি আপুনি এলোভেৰাৰ ৰস নাখায়, তেন্তে ১-২ চামুচ খালেও কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হোৱাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰি।
এলোভেৰা লাডুছ
স্বাস্থ্যৰ বাবেও এলোভেৰা লাডু উপকাৰী। শীতকালত এলোভেৰা লাডু বনাই দৈনিক ব্ৰেকফাষ্ট হিচাপে খাব পাৰি। কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিবলৈ কম ঘিউৰে তৈয়াৰী লাডু খোৱাটো উপকাৰী।