আলমণ্ডত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানসমূহ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ছালৰ বাবেও ই অতি উপকাৰী। বহুতে আলমণ্ডৰ বাকলিবোৰ পেলাই দিয়ে। ইয়াৰ খোলাত ভিটামিন, এন্টি-অক্সিডেন্ট আৰু আঁহৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে যিয়ে ছালৰ উন্নতিত সহায় কৰে। আমি ছালৰ সমস্যা দূৰ কৰিবলৈ আলমণ্ডৰ বাকলি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰো। আলমণ্ডৰ বাকলি কেনেকৈ মুখত ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে আৰু ইয়াৰ কি কি উপকাৰিতা আছে জানো আহক। মুখত লগাবলৈ আলমণ্ডৰ বাকলি শুকুৱাই লওক। তাৰ পিছত পিহি তাত কফি পাউদাৰ দি পেষ্ট বনাওক। স্ক্রাবৰ দৰে মুখত লগাব লাগে। আপুনি ছালৰ বহু সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পাব।
আলমণ্ডৰ বাকলিত এন্টি এজিং গুণ আছে। বলিৰেখা আঁতৰোৱাৰ কাম কৰে। ইয়াৰ স্ক্ৰাব মুখত লগালে পিম্পলৰ সমস্যাও নাইকিয়া হয়।
এই পেষ্ট ছালত লগালে মুখখন মইশ্ব’ৰাইজ হৈ পৰিব। আলমণ্ডৰ খোলাৰ গুড়িয়ে শুকানতা আঁতৰাই ছালখন জিলিকি উঠিব।
আলমণ্ডৰ খোলাৰ পেষ্ট লগালে মৰা ছাল আঁতৰি যায়। ই ছালৰ কোষক পৰিশোধন কৰাৰ কাম কৰে। এই পেষ্টে টেনিং আঁতৰাই পেলায়।
আলমণ্ড স্ক্ৰাবে মুখৰ দাগ আঁতৰায়। যদি পিম্পল বা ব্ৰণৰ দাগ থাকে, তেন্তে আলমণ্ডৰ খোলাৰ পেষ্ট লগালে এই সমস্যা দূৰ হ’ব।