হৃদযন্ত্ৰৰ যত্ন লোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। যদি আপুনি হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত ৰোগৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰে, তেন্তে খাদ্যত কিছুমান বস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে কোনবোৰ উপকাৰী শাক-পাচলি আৰু ফল-মূল জানো আহক। আজিকালি হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত ৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাইছে। লগতে হাৰ্ট এটেকৰ সংখ্যাও যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে। হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত ৰোগবোৰ মাৰাত্মক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। ভুল খাদ্যাভ্যাস আৰু জীৱনশৈলীৰ বাবে হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বাঢ়িছে। যদি আপুনি এনে মাৰাত্মক ৰোগৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰে তেন্তে খাদ্যৰ পৰিৱৰ্তন কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। আমি কিছুমান স্বাস্থ্যকৰ ফল-মূলক খাদ্যৰ অংশ হিচাপে লৈ ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰো।
ব্ৰকলি
ব্ৰকলিক হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানে হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা দূৰ কৰে। ব্ৰকলি খালে শৰীৰত ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি পায় আৰু বেয়া কলেষ্টেৰলৰ পৰিমাণ কমি যায়।
জামুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টি অক্সিডেন্ট থাকে। জামুক খোৱাটো হৃদৰোগীৰ বাবে অতি উপকাৰী। জামুকত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানে কলেষ্টেৰলৰ দৰে ৰোগৰ আশংকা দূৰ কৰে।
বাদাম
বাদামত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। এইবোৰত ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ, এন্টি অক্সিডেন্ট আৰু ওমেগা ফেটি এচিড থাকে। আলমণ্ড আৰু আখৰোট হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইহঁতে কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হোৱাত বাধা দিয়ে আৰু হৃদযন্ত্ৰক সুস্থ কৰি তোলে।
বিলাহী
টমেটোত পটাছিয়াম, ভিটামিন চি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট আদি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ইয়াত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানসমূহ হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। টমেটো খালে হৃদৰোগৰ আশংকা দূৰত থাকে।
লিনচিডত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ওমেগা ৩ ফেটি এচিড, ভিটামিন আৰু বহুতো খনিজ পদাৰ্থ থাকে। এইখিনি খালে ৰোগৰ আশংকা দূৰ হয়। হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও লিনচিড অতি উপকাৰী। হৃদৰোগীয়ে তিয়াই থোৱা লিনচিড গুটি খাব লাগে।
চিয়া বীজ
চিয়া গুটিৰ দ্বাৰা হৃদৰোগৰ আশংকা দূৰ হয়। এইবোৰত উপস্থিত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণৰ কাম কৰে। ওজন কমোৱাতো ইহঁতৰ ফলপ্ৰসূ। চিয়া গুটি খোৱাটো হৃদৰোগীৰ বাবে উপকাৰী।