পিষ্টাচিয়াত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। কাৰণ ইয়াত ভিটামিন বি ৬, প্ৰটিন কেলচিয়াম আৰু আইৰণ ভাল পৰিমাণে পোৱা যায়। ইয়াৰ বাহিৰেও যদি আপুনি দৈনিক পিষ্টাচিয়া সেৱন কৰে, তেন্তে আপুনি বহু ৰোগৰ পৰা মুক্তি পাব। বেছিভাগ মানুহেই পিষ্টাচিয়া পানীত তিয়াই সেৱন কৰে। কিন্তু আপুনি জানেনে যে যদি আপুনি পিষ্টাচিয়া গাখীৰত সিজোৱাৰ পিছত খায় তেন্তে ই আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। পিষ্টাচিয়া গাখীৰত সিজাই খালে কি কি উপকাৰ হয়-
গাখীৰত উতলাই পিষ্টাচিয়া খোৱাৰ উপকাৰিতা-
পেশীবোৰ শক্তিশালী হয়
পিষ্টা আৰু গাখীৰ একেলগে সেৱন কৰিলে আপোনাৰ পেশী শক্তিশালী হয়। কাৰণ গাখীৰ আৰু পিষ্টাচিয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন থাকে যিয়ে পেশী শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে।সেয়েহে আপুনি ইয়াক দৈনিক সেৱন কৰিব পাৰে।
হাড়বোৰ মজবুত হৈ পৰে
গাখীৰত পিষ্টা উতলাই খালে হাড় মজবুত হয়। কাৰণ গাখীৰ আৰু পিষ্টাচিয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলচিয়াম থাকে যিটো হাড়ৰ বাবে অতি উপকাৰী। কেৱল এয়াই নহয়, গাখীৰত পিষ্টা উতলাই খালে গাঁঠিৰ বিষৰ সমস্যাও নাইকিয়া হয়।
অবিৰতভাৱে মোবাইল বা লেপটপত কাম কৰা লোকৰ চকুত বেয়া প্ৰভাৱ পৰে, এই ক্ষেত্ৰত পিষ্টা গাখীৰত সিজাই খাব পাৰে। ইয়াক সেৱন কৰিলে আপোনাৰ চকুৰ উপকাৰ হয়। হয়, গাখীৰত সিজোৱা পিষ্টা খালে চকুৰ দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি পায়।
ব্লাড চুগাৰ লিভাৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে-
পিষ্টা আৰু গাখীৰ একেলগে খোৱাটো ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী। গাখীৰত সিজোৱা পিষ্টা খালে তেজত চুগাৰৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণত থাকে।