পুৰুষৰ দুৰ্বলতা আজিকালি সাধাৰণ কথা হৈ পৰিছে, আমাৰ অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্যাভ্যাস ইয়াৰ বাবে দায়ী! এনে পৰিস্থিতিত কি কৰিব পাৰি। পিতৃ হ’ব বিচাৰে, কিন্তু যদি তেওঁৰ শুক্ৰাণুৰ সংখ্যা বা গুণগত মান কম হয়, তেন্তে পত্নীক গৰ্ভধাৰণ কৰাটো কঠিন হৈ পৰে। সন্তানহীন হোৱাৰ লগে লগে দম্পতীহালে সামাজিক ঠাট্টা-মস্কৰা শুনিবলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত আপোনালোকক জনাম শুক্ৰাণুৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰিবলৈ কি কি খাদ্য খাব লাগে-
অইষ্টাৰক (Oysters) খাদ্য হিচাপে জনা যায়। ইয়াত আন যিকোনো খাদ্যতকৈ অধিক জিংক থাকে, এই পুষ্টিকৰ খাদ্য খালে শুক্ৰাণুৰ সংখ্যা, বীৰ্যৰ আয়তন আৰু শুক্ৰাণুৰ গতিশীলতা আৰু পুৰুষৰ প্ৰজনন ক্ষমতা বৃদ্ধি পায়। যদি আপুনি ঝিনুক খাবলৈ ভাল নাপায় তেন্তে হাঁহ-কুকুৰা, দুগ্ধজাত সামগ্ৰী, বাদাম, কণী, গোটা শস্য আৰু বীন আদিও খাই জিংক পাব পাৰে।
কুমলীয়া গুটিত অধিক পৰিমাণে জিংক আৰু ওমেগা-৩ ফেটি এচিড থাকে, যি দুয়োটাই শুক্ৰাণুৰ গুণাগুণ উন্নত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু তাৰ ফলত পুৰুষৰ উৰ্বৰতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ওমেগা-৩ ফেটি এচিডৰ বাবে সকলোতে ফ্লেক্সচিড, চিয়া বীজ খোব পাৰে, য’ত ভিটামিন ই আৰু অন্যান্য এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে শুক্ৰাণুৰ সংখ্যা আৰু গতিবিধি উন্নত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
এন্টিঅক্সিডেন্ট সমৃদ্ধ খাদ্যৰ তালিকাতো ডালিম অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে। পুৰুষৰ প্ৰজনন ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ ডালিমৰ ৰস ল’ব লাগিব। ডালিমৰ ৰসে শুক্ৰাণুৰ মান বৃদ্ধিত সহায় কৰে।
প্ৰজনন ক্ষমতা ভাল হোৱা পুৰুষৰ শুক্ৰাণুত ওমেগা-৩ ফেটি এচিড ভাল পৰিমাণে পোৱা যায়। এই পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ পাবলৈ হ’লে ছালমন, হেৰিং, চাৰ্ডিন আৰু এনচ’ভিকে ধৰি বহু ধৰণৰ চৰ্বিযুক্ত মাছ খাব পাৰে।