হাড় শক্তিশালী কৰিব বিচাৰে নেকি? প্ৰতিদিনে খাওক তিয়াই থোৱা আলমণ্ড…

গ্ৰীষ্মৰ গৰমত মানুহে প্ৰায়ে পেটৰ বিষত ভুগে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ বহুত অসুবিধা হয়। এই সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ যদি আপুনি খালী পেটত ১২ৰ পৰা ২০ টা তিয়াই থোৱা আলমণ্ড খাই শৰীৰে লাভ কৰিব বহু উপকাৰ। আলমণ্ডৰ এনে গুণ আছে যিয়ে শৰীৰক শীতল আৰু সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে, আনহাতে আলমণ্ড খালে আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰ সুস্থ হৈ থাকে। আজি আপোনালোকক কম তিয়াই থোৱা আলমণ্ড খালে কি কি উপকাৰ হয়-

১) স্বাস্থ্যকৰ ছালঃ আলমণ্ডত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন ই আৰু এ থাকে। ভিটামিন ইয়ে ছালখনক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে আনহাতে ভিটামিন এয়ে ছালৰ কলাজেন বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে যিয়ে ছালখনক ঠাণ্ডা আৰু উজ্জ্বল কৰি তোলে।

২) পেটৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ: আলমণ্ডত সৰু সৰু পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে যিয়ে পাচন শক্তি শক্তিশালী কৰে। পেট ফুলা আৰু এচিডিটিৰ পৰা সকাহ দিয়ে আৰু পেটৰ সমস্যাৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।

৩) ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণ: আলমণ্ডত এক প্ৰকাৰৰ বিশেষ প্ৰটিন থাকে যিয়ে ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে। গতিকে ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে দৈনন্দিন খাদ্যত আলমণ্ড অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।

৪) গধুৰ ওজনঃ আলমণ্ড খালে ওজন কমি যায়। ইয়াত উচ্চ প্ৰটিন আৰু ভিটামিনৰ নিষ্কাশন থাকে যিয়ে আপোনাক ভোক কমোৱাত সহায় কৰে।

Related Articles