দৈৰ লগত কি কি খাব নালাগে জানেনে? স্বাস্থ্যৰ বহু ক্ষতি হোৱাৰ সম্ভাৱনা…

গ্ৰীষ্মকালত দৈ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। দৈ খালে পেট ঠাণ্ডা হৈ থাকে। কিন্তু আপুনি জানেনে যে দৈযুক্ত কিছুমান খাদ্য খালে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। আমাৰ শৰীৰৰ হাড় মজবুত কৰাত কেলচিয়ামে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। এনে পৰিস্থিতিত গাখীৰ বা দৈ সেৱন কৰাটোৱেই উত্তম। যদি আপুনি গাখীৰ খাবলৈ ভাল নাপায়, তেন্তে খাদ্যৰ লগত দৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। প্ৰটিন, কেলচিয়াম, ভিটামিন-বি৬, ভিটামিন-বি১২ আদি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান দৈত পোৱা যায়। ইয়াক সেৱন কৰিলে শৰীৰ বহু ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষিত হৈ থাকে। কিন্তু আপুনি জানেনে যে দৈৰ সৈতে কিছুমান বস্তু সেৱন কৰিলে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। এই খাদ্যসমূহ দৈৰ সৈতে খালে হজম শক্তি, ছাল বা অন্যান্য সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। গতিকে জানো আহক কি কি বস্তু দৈৰ সৈতে খাব নালাগে…

১/ মাছ
কেতিয়াও দৈ আৰু মাছ একেলগে খাব নালাগে। আচলতে এই দুয়োটাতে প্ৰটিনৰ পৰিমাণ বেছি। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি মাছ আৰু দৈ একেলগে খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰে, তেন্তে আপোনাৰ বদহজমৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।

২/ আম
আমৰ গ্ৰীষ্মকালতে খোৱা হয়। ইয়াৰ প্ৰভাৱ গৰম। আনহাতে দৈ ঠাণ্ডা হৈ পৰে। যদি আপুনি দৈ আৰু আম একেলগে খায় তেন্তে এই খাদ্যবোৰে আপোনাৰ শৰীৰত বিষাক্ত পদাৰ্থ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ লগতে ছালৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে।

৩/ গাখীৰ
আপুনি নিশ্চয় আৰম্ভণিৰে পৰা শুনিছে যে ভুলতে কেতিয়াও দৈ আৰু গাখীৰ একেলগে সেৱন নকৰিব। যদি আপুনি এই দুটা একেলগে খায়, তেন্তে ইয়াৰ ফলত গেছ, হাৰ্টবাৰ্ণ আৰু পেট ফুলাৰ দৰে সমস্যা হ’ব পাৰে। এই দুয়োবিধ খাদ্যতে চৰ্বি আৰু প্ৰটিনৰ পৰিমাণ বেছি।

৪/ ছাইট্ৰাছ ফল
ছাইট্ৰাছ ফল কেতিয়াও দৈৰ লগত খাব নালাগে। ইয়াৰ সেৱনে স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। যদি আপুনি দৈৰ সৈতে কমলা, ষ্ট্ৰবেৰী, নেমু আদি খায়, তেন্তে আপোনাৰ হজম শক্তি বিঘ্নিত হ’ব পাৰে।

৫/ অধিক তেলীয়া খাদ্য
বেছিভাগ মানুহেই চোলে-ভাতুৰা, পৰঠা বা পুৰিৰ লগত দৈ খায়। ইয়াৰ ফলত স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। লগতে পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে। তেলীয়া খাদ্যৰ সৈতে দৈ খালে দিনটো এলেহুৱা অনুভৱ হ’ব।

Related Articles