মছলাঃ ভাৰতত ৰন্ধা-বঢ়াৰ বাবে বহু ধৰণৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰা হয়। আজি আমি আপোনালোকক ক’ম যে আপুনি ৰন্ধা-বঢ়া কৰাৰ সময়ত কোনবোৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। মছলাই খাদ্য সোৱাদ বৃদ্ধি কৰাই নহয় স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকৃত। আনহাতে কিছু মছলা ব্যৱহাৰ আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কিন্তু আপুনি জানেনে যে খাদ্যত কোনবোৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে-
জিৰা
জিৰা কেৱল টেম্পাৰিঙৰ বাবেই ব্যৱহাৰ কৰা নহয়, ইয়াৰ সোৱাদে খাদ্যক বিশেষ কৰি তোলে। ইয়াৰ লগতে জিৰাই খাদ্য হজমতো কাম কৰে, ইয়াৰ বাবে আপুনি জিৰাৰ গুড়িও ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
বিলাহী
পেটৰ বাবে বিলাহী অতি উপকাৰী। ওজন কমোৱাৰ লগতে ঠাণ্ডা ৰোধ কৰিবলৈ বিলাহী ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যদি আপুনি কোনো টেঙা খাদ্য প্ৰস্তুত কৰিছে, তেন্তে তাত বিলাহী নিশ্চয় ব্যৱহাৰ কৰক। সকলো মছলা আৰু খাদ্য হজম কৰাত ই সহায়ক।
আছাফোইটিডা (আছাফোইটিডা)-
মচুৰ দাইলৰ পৰা আৰম্ভ কৰি সকলো টেম্পাৰ কৰিবলৈ আছাফোইটিডা ব্যৱহাৰ কৰা হয়। আছাফোইটিডাই পেটৰ বিষ, গেছ, বদহজম আদি সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰে, গতিকে ইয়াক বেছিভাগ খাদ্যত ব্যৱহাৰ কৰা হয়, এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি পেটৰ ৰোগৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে ইয়াক আপোনাৰ খাদ্যত ব্যৱহাৰ কৰক।
ভেন্দি-
ভেন্দিও বহু কামত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ভেন্দিয়ে সোৱাদৰ লগতে পাচনতন্ত্ৰকো ঠিক কৰি ৰখাত সহায় কৰে। সেইবাবেই ভেন্দি খাব লাগে।