শীতকালত বেছিভাগ মানুহে আদাৰ চাহ খায়। যিহেতু আদাৰ উষ্ণতা বৃদ্ধিৰ স্বভাৱ আছে, গতিকে আদাই ঠাণ্ডা কমোৱাত সহায় কৰে। যেতিয়াই বতৰৰ পৰিৱৰ্তন ঘটে তেতিয়াই ঋতুভিত্তিক ৰোগে মানুহৰ ওপৰত ৰূপ ধাৰণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। শীতকালত মানুহে বেছিভাগেই আদাৰ চাহ খায়। আজি আমি আপোনালোকক ক’ম শৰীৰত আদা অত্যধিক খোৱাৰ ফলত হোৱা কিছু সমস্যা-
১) পেটৰ বিষঃ আদাই শৰীৰক উষ্ণতা প্ৰদান কৰিলেও অতিৰিক্তভাৱে সেৱন কৰিলে পেটৰ বিষ, এচিড গঠন, গেছ আৰু কোষ্ঠকাঠিন্য আদি সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। কিন্তু খাদ্য খোৱাৰ পিছত কম পৰিমাণে আদা খালে পেট ফুলাৰ সমস্যা কম হ’ব পাৰে।
২) তেজ জমা হোৱাত প্ৰভাৱ পেলায়: আদাৰ এনে গুণ আছে যিয়ে তেজ পাতল কৰিব পাৰে। কিন্তু অত্যধিক খালে তেজ জমা হোৱাত প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে।
৩) তেজত চেনিৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰিব পাৰেঃ খাদ্যত অত্যধিক আদা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে ইনচুলিনৰ মাত্ৰাত বাধাৰ সৃষ্টি হব পাৰে। ইয়াৰ বাবে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা হঠাতে হ্ৰাস পাব পাৰে।
৪) মুখত জ্বলা-পোৰা হোৱা: যদি আপুনি বেছিকৈ আদা সেৱন কৰে তেন্তে এই সমস্যাই আপোনাক আমনি কৰিব পাৰে। গতিকে আদা যিমান পাৰি সীমিত পৰিমাণত ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে।