দৈনিক পুষ্টিকৰ নৰসিংহ পাত খালে শৰীৰত অপৰিসীম উপকাৰ পোৱা যায়। উত্তৰ ভাৰতৰ তুলনাত দক্ষিণ ভাৰতৰ খাদ্যত নৰসিংহ পাত বেছি ব্যৱহাৰ কৰা হয়। খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰাৰ উপৰিও ই স্বাস্থ্যৰ বাবেও এই পাত অতি উপকাৰী। দৈনিক পুষ্টিকৰ নৰসিংহ পাত খালে শৰীৰত অপৰিসীম উপকাৰ পোৱা যায়। দৈনিক নৰসিংহ পাত খালে বহু উপকাৰ পোৱা যায়-
নৰসিংহ পাতত পুষ্টিৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰ, ইয়াত ভিটামিন এ, বি, চি আৰু ইৰ লগতে আইৰণ, কেলচিয়াম আৰু ফছফৰাছৰ দৰে খনিজ পদাৰ্থ থাকে।
নৰসিংহ পাত এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণৰ বাবে জনাজাত, যিয়ে শৰীৰত অক্সিডেটিভ চাপৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰে।
নৰসিংহ পাতে তেজত শৰ্কৰাৰ মাত্ৰাতো ইতিবাচক প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। নিয়মিতভাৱে খালে গ্লুক’জ বিপাকীয় ক্ৰিয়া উন্নত কৰাত অৰিহণা যোগাব পাৰে, যাৰ ফলত ডায়েবেটিছ ৰোগী ব্যক্তিৰ বাবে ইহঁত সম্ভাৱ্যভাৱে উপকাৰী হৈ পৰে।
নৰসিংহ পাতে চুলি ভালে ৰাখে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত এনে যৌগ থাকে যিয়ে ছালৰ উপকাৰ সাধন কৰিব পাৰে, যিয়ে ছালৰ বিভিন্ন অৱস্থাৰ বাবে প্ৰাকৃতিক চিকিৎসা প্ৰদান কৰে।
আনহাতে গৰ্ভৱতী মহিলা বা স্তনপান কৰা মহিলাই নৰসিংহ পাত খাব নালাগে।
যিসকল লোকৰ ছাল অতি সংবেদনশীল, তেওঁলোকৰ তৰকাৰী পাত খালে বা ছালত লগালে এলাৰ্জী বা খজুৱতি হ’ব পাৰে।