কলত পটাছিয়াম থাকে যিটো pH ৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰা অন্যতম ইলেক্ট্ৰলাইট, যিয়ে আমাৰ শৰীৰক হাইড্ৰেট কৰি ৰক্তচাপ বৃদ্ধি কৰে। বহু লোকে প্ৰতিদিনে খালী পেটতে প্ৰথমে কল খায়। এনে পৰিস্থিতিত এক প্ৰশ্নৰ উত্থাপন হৈছে যে খালী পেটত কল খোৱাটো উচিত নে? কল এবিধ আচৰিত ফল। নিউয়ৰ্কৰ বিখ্যাত খাদ্য বিশেষজ্ঞ জেনিফাৰ মেং, এম এছ, আৰ ডিৰ মতে, কল হৈছে এক পুষ্টিকৰ ফল যিটো সুস্বাদু হোৱাৰ লগতে সুলভ। কলত পটাছিয়াম থাকে যিটো pH ৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰা অন্যতম ইলেক্ট্ৰলাইট, যিটো আমাৰ শৰীৰক হাইড্ৰেট কৰিবলৈ, ৰক্তচাপ, হজম শক্তি নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ আৰু আনকি পেশীৰ সংকোচনৰ দৰে শাৰীৰিক কাৰ্য্যসমূহকো নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয়।
খালী পেটত কল খোৱা উচিত নে নহয় তাৰ প্ৰত্যক্ষ উত্তৰ দিব নোৱাৰি। কলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। ৰাতিপুৱা খালী পেটত কল খালে শৰীৰত চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পোৱাটো সম্ভৱ। যাৰ বাবে আপুনি ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিব। গতিকে কোৱা হয় যে দুপৰীয়া বা ৱৰ্কআউট কৰাৰ আগতে বা জিমলৈ যোৱাৰ আগতে কল খাব লাগে।
ৰাতিপুৱা খালী পেটত কল খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী নহয়। যদি আপুনি ডায়েবেটিছ ৰোগী নহয়, তেন্তে আমি আপোনাক কওঁ যে ৰাতিপুৱা কল খালে আপোনাৰ তেজত চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ পিছত শৰীৰে ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ অধিক ইনচুলিন উৎপাদন কৰে।ইয়াৰ বাবেই ৰাতিপুৱা খালী পেটত কলৰ দৰে উচ্চ কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু কম আঁহযুক্ত ফল খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী নহয়। ইয়াৰ ফলত ভৱিষ্যতে আন কোনো ৰোগত আক্ৰান্ত হ’ব নোৱাৰে।