কম বয়সতে হাৰ্ট এটেকৰ ঘটনা দিনক দিনে বৃদ্ধি পাইছে! কিন্তু কিয়…

যোৱা কেইবছৰমানৰ পৰা হাৰ্ট এটেকৰ ঘটনা দিনক দিনে বাঢ়িছে। আমি আমাৰ জীৱনত বহুতো বস্তু খাওঁ যিবোৰ আমি খাব নালাগে। এই খাদ্যই আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ পেলায়। আনহাতে আজিকালি মানুহৰ জীৱনশৈলীৰ লগতে মানসিক চাপ, সঠিক খাদ্য খোৱা নোখোৱা, ব্যায়ামৰ অভাৱ। আহক আমি জানো কি কি কাৰণত এজন ব্যক্তি হৃদৰোগৰ বলি হ’ব পাৰে-

অত্যধিক আটা সেৱন কৰিলে আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ পৰে। আটা বা মইদাই আমাৰ শৰীৰৰ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায়। আমাৰ শৰীৰৰ বাবে আটা অতি ক্ষতিকাৰক। বেছিকৈ আটা খালে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।

চেনি খোৱাটোও আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। বেছিকৈ চেনি খালে শৰীৰত ইনচুলিন বৃদ্ধি পায়। যাৰ বাবে তেজৰ সোঁত সঠিকভাৱে নহয় আৰু ডায়েবেটিছত আক্ৰমণৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি পায়।

অতিমাত্ৰা চ’ডা সেৱন কৰিলে উচ্চ ৰক্তচাপ হয়, যাৰ ফলত ডায়েবেটিছৰো সৃষ্টি হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি পায়।

নিমখ অবিহনে খাদ্যৰ সোৱাদ ভাল নহয়। নিমখে যিকোনো খাদ্যৰ সোৱাদ উন্নত কৰাৰ কাম কৰে, কিন্তু বেছিকৈ নিমখ খোৱাটোও ভাল খাদ্য নহয়। বেছিকৈ নিমখ খালে শৰীৰৰ ক্ষতিও হয়। অধিক পৰিমাণে নিমখ সেৱন কৰিলে ৰক্তচাপ বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰৰ বিকলতা আৰু হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।

Related Articles