আলমণ্ডৰ গৰম প্রকৃতি আছে, সেয়েহে শীতকালত ইয়াক খোৱা হয় আলমণ্ড। (Almond) পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ আলমণ্ড স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। আলমণ্ড খালে ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বিৰ অভাৱ পূৰণ হয়। লগতে আলমণ্ড খালে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য, ওজন হ্ৰাস, মগজুৰ বৃদ্ধিত সহায় কৰে। ইয়াৰ গৰম স্বভাৱৰ বাবে শীতকালত মানুহে আলমণ্ড খাই ভাল পায়। কিন্তু গ্ৰীষ্মকালত আলমণ্ড খোৱা উচিত নে নহয় জানেনে?
কোৱা হয় যে আলমণ্ডৰ গৰম স্বভাৱৰ। কিন্তু গ্ৰীষ্মকালত সঠিকভাৱে খালে শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে আলমণ্ড। গৰমত তিয়াই থোৱা আলমণ্ড খোৱাটো ভাল। ৰাতিটো পানীত তিয়াই ৰাখিলে ই কোমল হৈ পৰে, যাৰ ফলত হজম হোৱাটো সহজ হৈ পৰে। খোৱাৰ আগতে সদায় আলমণ্ডৰ বাকলি এৰুৱাই খাব লাগে কিয়নো ইয়াৰ ফলত ইয়াত থকা এন্টি-নিউট্ৰিয়েণ্টবোৰ আঁতৰি যায়, যাৰ ফলত শৰীৰত থকা পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণত সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। গ্ৰীষ্মকালত ৰাতিপুৱা খালী পেটত আলমণ্ড খাব লাগে, ইয়াৰ ফলত হজম শক্তি উন্নত হয় আৰু শৰীৰত উন্নত শক্তি প্ৰদান হয়। গ্ৰীষ্মকালত আলমণ্ড কম পৰিমাণে খোৱাই ভাল, শিশুৱে ২-৩ টা আলমণ্ড আৰু প্ৰাপ্তবয়স্কই ৩-৪ টা আলমণ্ড খাব লাগে।
আলমণ্ড খোৱাৰ সুবিধাসমূহ কি জানেনে? পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ সমৃদ্ধ আলমণ্ডত প্ৰটিন, আঁহ, ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ, মেগনেছিয়াম আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি থাকে। শৰীৰটো সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ এইখিনি প্ৰয়োজনীয়। তিয়াই থোৱা আলমণ্ডে পাচনতন্ত্ৰ উন্নত কৰাৰ লগতে কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে। আলমণ্ডত থকা ভিটামিন ই আৰু এন্টিঅক্সিডেন্টে ছালখনক হাইড্ৰেটেড আৰু গ্লোয়িং কৰি ৰখাত সহায় কৰে। আলমণ্ডত ভাল পৰিমাণৰ শক্তি থাকে, যিয়ে গ্ৰীষ্মকালত ভাগৰ আৰু দুৰ্বলতাৰ পৰা সকাহ দিব পাৰে। হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও আলমণ্ড উপকাৰী বুলি কোৱা হয়।