Aluminium: এলুমিনিয়ামৰ বাচনত ৰন্ধা খাদ্যই দুৰ্বল কৰে হাড়!

প্ৰায়বোৰ ভাৰতীয় লোকৰ ঘৰতে ৰন্ধা-বঢ়াৰ বাবে এলুমিনিয়ামৰ বাচন ব্যৱহাৰ কৰে। কিন্তু আপুনি জানেনে যে এনে পাত্ৰত ৰন্ধা খাদ্য আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে।(Aluminium)

সুস্বাস্থ্যৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যৰ লগতে খাদ্য় ৰন্ধা পদ্ধতিও শুদ্ধ হ’ব লাগে। বেয়া ধাতুৰ বাচনত খাদ্য ৰান্ধি বা খালে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে। উদাহৰণস্বৰূপে প্লাষ্টিকৰ বাচনত খাদ্য খোৱাটো অত্যন্ত ক্ষতিকাৰক বুলি গণ্য কৰা হয়। প্লাষ্টিকৰ বাহিৰেও এলুমিনিয়ামৰ বাচনত ৰন্ধা-বঢ়া কৰিলে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত বেয়া প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে। কোনটো পাত্ৰত ৰন্ধা-বঢ়া লাভজনক হয় জানো আহক।

আয়ুৰ্বেদৰ মতে এলুমিনিয়ামৰ পাত্ৰই আইৰণ আৰু কেলচিয়াম শোষণ কৰে। এলুমিনিয়ামৰ বাচনত ৰন্ধা খাদ্য খালে কৰিলে হাড় দুৰ্বল হৈ পৰে। ইয়াৰ উপৰিও যকৃত আৰু স্নায়ুতন্ত্ৰতো ইয়াৰ প্ৰভাৱ পৰে। এলুমিনিয়ামেৰে নিৰ্মিত প্ৰেচাৰ কুকাৰত ৰন্ধা খাদ্যৰ পুষ্টিকৰ মূল্য হ্ৰাস পায়।

পিতলৰ বাচনত ৰন্ধা-বঢ়া কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। পিতলৰ বাচনত ৰন্ধা খাদ্য আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। পিতলৰ বাচনত ৰন্ধা খাদ্যত অধিক পৰিমাণৰ জিংক থাকে যিয়ে তেজৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।

পিতলৰ বাচনত খাদ্য ৰন্ধা বা প্ৰস্তুত কৰিলে শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত ৰোগ নিৰাময় হয়। হাঁপানীৰ সমস্যা থকা লোকে পিতলৰ বাচনত খাদ্য ৰান্ধি খাব পাৰে।

কেৱল পিতলৰ বাচনত খাদ্য ৰন্ধা নহয়, খাদ্য খোৱাটোও উপকাৰী। পিতলৰ গিলাচত পানী ৰাতিটো ৰাখিব। পিছদিনা ৰাতিপুৱা এই পানী সেৱন কৰক। খালী পেটত পানী খালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পাব।

বহু সময়ৰ পিছত পিতলৰ বাচন-বৰ্তনৰ পৃষ্ঠত অক্সাইডৰ তৰপ এটা গঠন হয়, যিয়ে টমেটো, ভিনেগাৰ আৰু নেমুৰ দৰে এচিডিক বস্তুৰ সৈতে বিক্ৰিয়া কৰে। কোৱা হয় যে এচিডিক বস্তু পিতলৰ বাচনত ৰান্ধিব নালাগে।

Related Articles