Breaking

বৰষুণৰ বতৰত নিজকে সুৰক্ষিত ৰাখিবলৈ পদ পথৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰক…

0 1,603

পানী পুৰীয়ে ৰোগ সৃষ্টি কৰে: ‘পানী পুৰী’ খোৱা লোকসকলৰ পৰা সাৱধান হওক, এই গুৰুতৰ ৰোগৰ কাৰণ। বিষয়াজনে লোকসকলক চলিত বৰষুণৰ বতৰত ৰোগৰ পৰা নিজকে সুৰক্ষিত ৰাখিবলৈ পানী পুৰী আৰু অন্যান্য পথৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল।তেলেংগানাৰ এজন শীৰ্ষ স্বাস্থ্য বিষয়াই ৰাজ্যজুৰি বৃহৎ সংখ্যক টাইফইড ৰ ঘটনাৰ বাবে পানী পুৰীক দোষাৰোপ কৰিছে। জনস্বাস্থ্য সঞ্চালক ডাঃ জি শ্ৰীনিবাস ৰাৱে কৈছিল যে টাইফইডক ‘পানী-পূৰ্ণ’ ৰোগ বুলি ক’ব পাৰি, আৰু চলিত বৰষুণৰ বতৰত টাইফইড আৰু অন্যান্য ঋতুগত ৰোগৰ পৰা নিজকে সুৰক্ষিত ৰাখিবলৈ ইয়াক আৰু অন্যান্য পথৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰিবলৈ লোকসকলক পৰামৰ্শ দিছিল।

টাইফইডৰ অধিক ঘটনা সন্সন্তুষ্ট হৈছে

পথৰ কাষৰ দোকানত বহুলোকে ‘পানী পুৰী’ৰ কেইবাটুকুৰা গিলি দিয়াৰ অভ্যাসৰ কথা উল্লেখ কৰি তেওঁ তেওঁলোকক তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্য নষ্ট নকৰিবলৈ আহ্বান জনায়। “আপুনি সম্পূৰ্ণ 10-15 টকাত পানী পাব পাৰে, কিন্তু কাইলৈ আপুনি 5,000-10,000 টকা খৰচ কৰিব লাগিব পাৰে,” তেওঁ কয়।

তেওঁ কৈছিল যে বিক্ৰেতাসকলে অনাময়ৰ প্ৰতিও বিশেষ মনোযোগ দিব লাগে আৰু সুৰক্ষিত খোৱা পানীৰ ব্যৱহাৰ নিশ্চিত কৰিব লাগে। ৰাওৱে কৈছিল যে এই বছৰ টাইফইডৰ অধিক ঘটনা ৰখা হৈছে। মে মাহত, 2,700 টা ঘটনা ৰখা হৈছিল, আনহাতে জুন মাহত এই সংখ্যা আছিল 2,752।

দূষিত খাদ্য, পানী আৰু মহক ঋতুগত ৰোগৰ মুখ্য কাৰণ হিচাপে চিনাক্ত কৰা হয়, যাৰ ভিতৰত আছে মেলেৰিয়া, তীব্ৰ ডায়েৰিয়া ৰোগ (এডিডি), আৰু ভাইৰেল জ্বৰ, যি বিগত কেইসপ্তাহমানত উদ্ভৱ হৈছে।

কেৱল এই মাহত, ৰাজ্যজুৰি 6,000 ডায়েৰিয়াৰোগী ৰখা হৈছিল। ৰাওৱে মানুহক সতেজ খাদ্য খাবলৈ আৰু খোৱা পানী উতলাবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল।

Leave A Reply

Your email address will not be published.