Banana Leaf: কলপাতত খাদ্য খাওক আৰু সুস্বাস্থ্য বজাই ৰাখক

আপুনিয়ো হয়তো বিয়া, সকাম নাইবা কোনো সামাজিক অনুষ্ঠানত কলপাতত খাদ্য খাইছে। বহু ৰেষ্টুৰেণ্টত প্লেটৰ সলনি কলৰ পাত ব্যৱহাৰ কৰে। ভাৰতৰ বহু ঠাইত কলৰ পাত ৰন্ধা-বঢ়া, মেৰিয়াই লোৱা আৰু খাদ্য পৰিবেশনৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। বিশেষকৈ দক্ষিণ ভাৰতীয় বা দক্ষিণ এছিয়াৰ খাদ্য প্ৰায়ে কলপাতত পৰিবেশন কৰা হয়। এই পৰম্পৰাগত পদ্ধতিটো যুগ যুগ ধৰি চলি আহিছে, কিন্তু আপুনি কেতিয়াবা ভাবিছেনে কলৰ পাত ব্যৱহাৰ কৰিলে স্বাস্থ্যৰ কি কি লাভ হয়।(Banana Leaf) 

কলপাতত খাদ্য খোৱাৰ উপকাৰিতা-

১/ পুষ্টিকৰ মূল্য
কলৰ পাতত পলিফিনল, ভিটামিন এ আৰু ভিটামিন চি আদি বহুতো অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।কল পাতৰ ওপৰত খাদ্য ৰাখিলে এই পুষ্টিকৰ মূল্য বৃদ্ধি পায়।(Benefits Of Eating On A Banana Leaf)

২/ ৰুচি বৃদ্ধি কৰে
কলপাতত খাদ্য খালে খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি পাব পাৰে। পাতে খাদ্যত মৃদু, মাটিৰ সোৱাদ প্ৰদান কৰে যিয়ে খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰে।

৩/ চাবলৈ আকৰ্ষণীয়
কলপাতত খাদ্য খোৱাটোৱে খাদ্যক পৰম্পৰাগত মনোমোহাতা প্ৰদান কৰে। যদি আপুনি ভাল হৃদয়েৰে খাদ্য গ্ৰহণ কৰে তেন্তে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে বহুতো উপকাৰ হ’ব পাৰে।

৪/ অবিষাক্ত বিকল্প
প্লাষ্টিক বা থাৰ্মোকল প্লেটৰ তুলনাত কলৰ পাত বিষাক্ত নহয়, যাৰ বাবে খাদ্যত ক্ষতিকাৰক ৰাসায়নিক পদাৰ্থ পোৱা নাযায়, ইয়াৰ ফলত কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পায়।

৫) হজম শক্তি উন্নত হব
কলপাতত খাদ্য খালে হজম শক্তিত ইতিবাচক প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। কলৰ পাতত পোৱা পলিফিনলে পাচন এনজাইমৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে, যিয়ে ভালদৰে পাচন আৰু পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণ কৰাত সহায় কৰে।

৬) প্ৰাকৃতিক বীজাণুনাশক
কলৰ পাতত প্ৰাকৃতিক এন্টিমাইক্ৰ’বিয়াল গুণ থাকে যিয়ে খাদ্যত থকা ক্ষতিকাৰক বেক্টেৰিয়াক নিধন কৰাত সহায় কৰে। সেয়ে কলপাতত খাদ্য খালে খাদ্যজনিত ৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পাব পাৰে।

Related Articles