কিছুমান মানুহে কয় যে গ্ৰীষ্মকালত এজনে বেছি চাহ খাব নালাগে। এইটোও বহুত সঁচা। আমি সকলোৱে জানো, সকলোবোৰৰ বাবে অত্যাধিক বেয়া। গৰমত ইয়াৰ লাভালাভো কম নহয়।চাহ প্ৰেমীসকলৰ বাবে কি শীত কাল আৰু কি গ্ৰীষ্মকাল, কোনো বতৰে তেওঁলোকক চাহ খোৱাত বাধা দিব নোৱাৰে। চাপৰ পৰা প্ৰতিটো সৰু সুখলৈকে, তেওঁলোকে চাহ খাবলৈ মন যায়। কিছুমান মানুহে কয় যে গ্ৰীষ্মকালত এজনে বেছি চাহ খাব নালাগে। এইটোও বহুত সঁচা। আমি সকলোৱে জানো, সকলোবোৰৰ বাবে অত্যাধিক বেয়া। আনকি আপুনি অত্যাধিক স্বাস্থ্যকৰ বস্তু খালেও, ইয়াৰ পাৰ্শ্বক্ৰিয়া হোৱাৰ আশংকা থাকে, কিন্তু দৈনিক একাপ চাহ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।
চাহত শক্তিশালী এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যাৰ ভিতৰত আছে পলিফেনল, কেটেচিন, আৰু ফ্লেভোনইড। সেয়েহে, চাহ খোৱাৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সুবিধা টো হ’ল যে ইয়াত থকা পলিফেনলবোৰে ভিটামিন ডি-ৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰে আৰু লগতে হাড়ৰ খনিজকৰণ বৃদ্ধি কৰে, যাৰ বাবে বেছিভাগ ৰোগ হয়। বেছিভাগ লোকৰ ভিটামিন ডিৰ অভাৱ আছে আৰু চাহ খোৱাটোৱে তেওঁলোকক উপকৃত কৰিব পাৰে। চাহৰ গুণাগুণ যেনে ফ্লেভোনইড আৰু এষ্ট্ৰোজেন থাকিব পাৰে, যি হাড়ৰ ক্ষয় প্ৰতিহত কৰাত সহায় কৰে।
গৱেষকসকলে বিশ্বাস কৰে যে ওলোং, ক’লা আৰু সেউজীয়া চাহ হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী। জাৰ্নেল অফ ক্লিনিকেল নিউট্ৰিছনত প্ৰকাশিত এক অধ্যয়নত কোৱা হৈছে যে ’50-60 ডিগ্ৰী চেলচিয়াছ উষ্ণতাৰ েৰে চাহ খোৱাটো কাৰ্যকৰী কিয়নো ই কেটেচিন সংৰক্ষণ কৰাত সহায় কৰে, যি শৰীৰক মুক্ত ৰেডিকেলৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাত সহায় কৰে’। ইয়াৰ বাহিৰেও, গৱেষণা অনুসৰি, যদি আপুনি গৰম চাহৰ সলনি বৰফৰ চাহ পায়, আপুনিও একে ই লাভালাভ লাভ কৰে।