Bones Strong: মহিলাসকলে ৩০ বছৰৰ পিছত এই ৪ বিধ খাদ্যৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰিব লাগে, তেতিয়াহে হৈ থাকিব হাড় শক্তিশালী

মহিলাসকলে ৩০ বছৰ বয়সৰ পিছত হাড়ৰ লগত জড়িত বহু সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। বিশেষকৈ যদি আপুনি ব্যায়াম নকৰে বা ওজন নিয়ন্ত্ৰণ নকৰে। এনে পৰিস্থিতিত এই খাদ্যসমূহ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে সকাহ পাব পাৰে।(Bones Strong)

বিশেষকৈ ৰজোনিবৃত্তিৰ পিছত যেতিয়া ইষ্ট্ৰজেনৰ মাত্ৰা কমি যায় তেতিয়া মহিলাৰ হাড় পাতল, হাড়ৰ ভৰ কম হোৱাৰ বাবে আৰু হাড়ৰ ক্ষয়ৰ হাৰ অধিক হোৱাৰ বাবে অষ্টিঅ’পৰ’ছিছ আৰু হাড়ভঙাৰ সম্ভাৱনা বেছি।

গতিকে ৩০ বছৰৰ ওপৰৰ মহিলাৰ বাবে হাড় মজবুত ৰখাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। কেলচিয়াম সমৃদ্ধ খাদ্যই হাড়ৰ স্বাস্থ্য বজাই ৰখাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। কেলচিয়াম সমৃদ্ধ পাঁচটা খাদ্য খাব লাগে মহিলাই-

দাইল আৰু মাহজাতীয় শস্য আঁহৰ লগতে কেলচিয়ামৰ ভাল উৎস। আপুনি আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত মগু দাইল, ৰাজমা আৰু চজিনাৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।

তিলত কেলচিয়াম, মেগনেছিয়াম, ফছফৰাছ আৰু ভিটামিন কে প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যিবোৰ হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। সেইবাবে তিল খাব পাৰে।

দুগ্ধজাত সামগ্ৰী গাখীৰ, দৈ, পনিৰ আৰু মাখন কেলচিয়ামৰ অন্যতম উত্তম উৎস। ইয়াৰ উপৰিও ভিটামিন ডিৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যাৰ ফলত শৰীৰে কেলচিয়াম শোষণ কৰাত সহায় কৰে। দৈনিক খাদ্যত অন্ততঃ এটা বা দুটা পৰিৱেশন দুগ্ধজাত সামগ্ৰী অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব।

চয়াবিন প্ৰটিন আৰু কেলচিয়াম উভয়ৰে ভাল উৎস। এনে পৰিস্থিতিত হাড় মজবুত কৰিবলৈ আপুনি খাদ্য তালিকাত টোফু বা চয়াবিন অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।

Related Articles