Breakfast Tips: এই ৫ টা খাদ্যক ব্ৰেকফাষ্টৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ বুলি কোৱা হয়

এই ৫ টা খাদ্যক ব্ৰেকফাষ্টৰ বাবে আটাইতকৈ স্বাস্থ্যকৰ বুলি গণ্য কৰা হয়, কলেষ্টেৰল আৰু ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী। (Breakfast Tips)ব্ৰেকফাষ্ট হ’ল দিনটোৰ প্ৰথম আহাৰ; এনে পৰিস্থিতিত ব্ৰেকফাষ্টৰ বাবে খাদ্য বাছনি কৰাটো অতি সাৱধানে জৰুৰী। তাতে এতিয়া বিহু বতৰ। বিহুৰ বতৰত উদৰ পূৰাই খোৱাৰ পূৰ্বে সাৱধান হওক কলেষ্টেৰল, ডায়েবেটিছ আদি ৰোগীয়ে। স্বাস্থ্যসন্মত ব্ৰেকফাষ্টে শৰীৰক সঠিক শক্তি প্ৰদান কৰাই নহয় শাৰীৰিক আৰু মানসিকভাৱেও আপোনাক প্ৰস্তুত কৰে।( Healthy)

ওটচ- ব্ৰেকফাষ্টৰ বাবে ওটছ এটা ভাল খাদ্য। ইয়াত অধিক পৰিমাণৰ আঁহ, প্ৰটিন আৰু আন বহুতো প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ওটচ খালে দীৰ্ঘ সময়ৰলৈকে ভোক অনুভৱ নহয় আৰু ই কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণতো সহায় কৰে। গাখীৰ বা পানীত ওটছ ৰান্ধি ফল-মূল আৰু বাদামৰ লগত মিহলাই ল’ব পাৰে।

দৈ- প্ৰটিন আৰু কেলচিয়ামযুক্ত খাদ্য দৈ। পেটৰ বাবেও ই উপকাৰী, কাৰণ ইয়াত প্ৰ’বায়’টিক থাকে, যিয়ে হজম শক্তিত সহায় কৰে। ফল, বাদাম বা ওটছৰ লগত দৈ মিহলাই সুস্বাদু আৰু পুষ্টিকৰ ব্ৰেকফাষ্ট বনাব পাৰে।

ফল- ৰাতিপুৱাই ফলমূল খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। আপেল, কল, কমলা আৰু জামু আদি ফল-মূলত ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। এইবোৰে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰাৰ লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে।

কণী- কণী প্ৰটিনৰ এক উৎকৃষ্ট উৎস আৰু কণীক ব্ৰেকফাষ্টত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। কণীত সকলো প্ৰয়োজনীয় এমিনো এচিড থাকে, যিবোৰ শৰীৰৰ পেশীৰ বাবে প্ৰয়োজনীয়। কণী উতলাই, অমলেট বনাই বা শাক-পাচলিৰ লগত ভাজি খাব পাৰে। ডায়েবেটিছ ৰোগীয়েও কণী খাব পাৰে।

বাদাম- আলমণ্ড, আখৰোট, চিয়া গুটি আৰু শণৰ গুটিৰ দৰে বাদাম আৰু গুটিবোৰ অতি উত্তম খাদ্য। ইয়াত স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি, প্ৰটিন আৰু আঁহ থাকে, যিয়ে আপোনাক দীৰ্ঘদিন ধৰি তৃপ্ত কৰি ৰাখে। দৈ, ওটছৰ সৈতে খাব পাৰে।

Related Articles