বেঙেনা স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। বেঙেনাত থকা ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থই শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু হজম শক্তি উন্নত কৰে। কেলৰি কম আৰু আঁহ বেছি হোৱাৰ বাবে বেঙেনাই ওজন হ্ৰাসতো সহায় কৰে।(Brinjal)
বেঙেনাত বহুতো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভিটামিন থাকে, যি সমূহ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। বেঙেনাত ভিটামিন চি, কে আৰু বি৬ তাকে। ভিটামিন চি এবিধ শক্তিশালী এন্টিঅক্সিডেন্ট, যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে আৰু শৰীৰক সংক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।(health benefits of Brinjal)
ভিটামিন কে এ হাড় সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে। ভিটামিন বি ৬ য়ে মগজুৰ বিকাশ আৰু স্নায়ুতন্ত্ৰৰ কাৰ্য্যক্ষমতা উন্নত কৰে। এই ভিটামিনসমূহে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।
বেঙেনাই ছালখন সুস্থ আৰু উজ্জ্বল কৰি ৰাখে। বিশেষকৈ শীতকালত যেতিয়া শাৰীৰিক ক্ৰিয়া-কলাপ কমি যায় তেতিয়া বেঙেনাৰ দৰে কম কেলৰিযুক্ত শাক-পাচলি খাব পাৰে। বেঙেনা খালে শৰীৰে প্ৰয়োজনীয় পুষ্টি আৰু শক্তি লাভ কৰে।