অতিমাত্ৰা ফাষ্ট ফুড খোৱা, পেকেটত ভৰোৱা খাদ্যৰ মানদণ্ড হ্ৰাস, প্ৰচেছড খাদ্যত মিশ্ৰণ বৃদ্ধি—এই সকলোবোৰে সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পেলাইছে। মানুহৰ বয়স পূৰ্বতকৈ বেছি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে।(Coffee)
আনহাতে নিয়মিতভাৱে কফি খালে আয়ুস প্ৰায় দুবছৰ বৃদ্ধি পাব পাৰে বুলি এক অধ্যয়নত প্ৰকাশ পাইছে। একেটা অধ্যয়নতে দুবছৰৰ ৰোগমুক্ত হ’ব বুলিও কোৱা হৈছে। অৰ্থাৎ কেৱল জীয়াই থকাই নহয়, সুস্থ হৈ জীয়াই থাকিব পাৰে। ইউৰোপৰ পৰ্তুগালৰ ক’ইম্ব্ৰা বিশ্ববিদ্যালয়ে কফিৰ ওপৰত কৰা পুৰণি অধ্যয়নৰ ফলাফল পৰীক্ষা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে এক নতুন অধ্যয়ন। সেই অধ্যয়নৰ ফলাফল এজিং ৰিচাৰ্চ ৰিভিউ নামৰ আলোচনীখনত প্ৰকাশ পাইছিল।(Anti Ageing Effect Of Coffee)
ফাষ্ট ফুড, পেকেটত ভৰোৱা খাদ্যৰ মানদণ্ড হ্ৰাস, প্ৰচেছড খাদ্যত মিশ্ৰণ বৃদ্ধি—এই সকলোবোৰে সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পেলাই। গতিকে আমি কি খাওঁ তাৰ প্ৰতি গুৰুত্ব দিয়াটো অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছে। আমি এতিয়া এনে কিছুমান খাদ্য বিচাৰিব লাগিব যিয়ে আমাৰ আয়ুস বৃদ্ধি কৰাই নহয়, আমাৰ স্বাস্থ্যও উন্নত কৰিব।
গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে কফিত দুহাজাৰতকৈও অধিক সম্ভাৱ্য জৈৱ সক্ৰিয় যৌগ থাকে। ইয়াত এন্টিঅক্সিডেন্টৰ লগতে বিভিন্ন এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী উপাদান থাকে, যিয়ে মানুহৰ শৰীৰৰ স্নায়ুতন্ত্ৰক প্ৰদাহৰ পৰা মুক্ত কৰি ৰাখে, ইনচুলিনৰ ফলপ্ৰসূতা নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।