ৱৰ্কআউট বা খোজ কঢ়াৰ সময়ত কি পানী খাব লাগে, ঠাণ্ডা নে গৰম পানী? প্ৰায়ে কোৱা হয় যে শীতকালত শৰীৰত অতি সোনকালে পানীলগা হয়। যাৰ বাবে শৰীৰত শক্তিৰ অভাৱ হয়। খোজ কাঢ়িলে শৰীৰৰ বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ উপৰিও তেজত চেনিৰ মাত্ৰাও কমি যায়। ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰাৰ বাবে এইটোৱেই উত্তম বিকল্প বুলি বিবেচিত হয়। যদি আপুনি স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰে তেন্তে প্ৰতিদিনে খোজ কঢ়া বা ৱৰ্কআউট কৰা উচিত। এতিয়া প্ৰশ্ন উত্থাপন হয় যে খোজ কঢ়া বা ৱৰ্কআউট কৰাৰ পিছত ঠাণ্ডা পানী নে গৰম পানী খাব লাগে? শীতকালত আপুনি যি ধৰণৰ পানী খায়, তাৰ প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ শৰীৰত পৰে। শীতকালত ৱৰ্কআউটৰ পিছত এনেদৰে পানী খাব লাগে-
খোজ কঢ়াৰ পিছত শৰীৰৰ বি পি বাঢ়ি যায়। এনে অৱস্থাত ঠাণ্ডা পানী খোৱাটো ভাল। কিন্তু যদি শীতৰ বতৰ হয়, তেন্তে ৱৰ্কআউটৰ সময়ত বা খোজ কঢ়াৰ পিছত যদি ঠাণ্ডা পানী খায় তেন্তে শৰীৰৰ উষ্ণতা হঠাতে সলনি হ’ব। ইয়াৰ ফলত চৰ্দি আৰু কাহৰ দৰে সমস্যাও হ’ব পাৰে। এনে পৰিস্থিতিত এটা কথা মনত ৰাখিব যে বেছি ঠাণ্ডা পানী নাখাব, ই শিৰাবোৰ কঠিন কৰি তুলিব পাৰে। যাৰ বাবে হৃদযন্ত্ৰৰ কাৰ্য্যক্ষমতা প্ৰভাৱিত হ’ব পাৰে আৰু চাপও বাঢ়িব পাৰে। ঠাণ্ডা আৰু গৰম পানী মিহলাই খাব। শীতকালত খোজ কঢ়াৰ পিছত কুহুমীয়া পানী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।
ৱৰ্কআউট, খোজ কঢ়া বা ব্যায়ামৰ পিছত কুহুমীয়া পানী খোৱাৰ পিছত তেজৰ সঞ্চালন ভাল হয়। খোজ কঢ়াৰ পিছত গৰম পানী হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে অতি উপকাৰী।
খোজ কঢ়াৰ পিছত কুহুমীয়া পানী খালে পেট ভালে থাকে। ইয়াৰ উপৰিও কুহুমীয়া পানী খালে পাচনতন্ত্ৰৰো উন্নতি হয়। শীতকালত কুহুমীয়া পানী খালে পেটৰ বিষ, ডায়েৰিয়া আৰু বমি ৰোধ হয়।