বেছিভাগ মানুহে ৰাতি ভাত খাই। কিছুমানে আকৌ ৰুটি খাই আন কিছুমানে মন পচন্দৰ খাদ্য গ্ৰহণ কৰে ৰাতি। চাউলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কাৰ্বহাইড্ৰেট বা চেনি থাকে প্ৰটিনৰ লগতে চাউলত কেলচিয়াম, পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়ামও থাকে ইয়াৰ পিছতো বহুতে কয় ৰাতি ভাত খাব নালাগে। (Consuming Rice at Dinner)
চাউলত চেনিৰ পৰিমাণ অতি বেছি। শৰীৰৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰে চেনিৰ পৰা পোৱা শক্তিৰে আমি জীৱনত বিভিন্ন কাম কৰো। চাউল পেটৰ বাবে ভাল, ভাত অতি সহজে হজম হয় চাউলে পেটৰ বিষ আৰু হজম শক্তি দুয়োটাকে নিৰাময় কৰে প্ৰতিটো বস্তুৰে কোনোবা নহয় কোনোবা ভাল দিশ আৰু কোনোবা নহয় কোনোবা বেয়া দিশ থাকে। এতিয়া জানি লওঁক কেনেকৈ বা কোন ধৰণে ৰাতি ভাত খাব লাগে।
যদি আপুনি ওজন কমাব বিচাৰে তেন্তে ৰাতি ভাত খোৱা বন্ধ কৰিব লাগিব, ভাত খালেও চাউল ব্ৰাউন ৰাইচ নে নহয় চাব লাগে, যাতে শৰীৰত প্ৰচুৰ পৰিমাণে চেনিৰ ঠাইত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ পোৱা যায়।
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে ৰাতিতকৈ দিনত মচুৰ দাইল আৰু চাউল কম পৰিমাণে খালে হৃদযন্ত্ৰ আৰু তেজৰ শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণত থাকে।
চাউলে আমাৰ অন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰে আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাত সহায় কৰে। তদুপৰি চাউল হজম হোৱাটো সহজ, গতিকে ই ৰাতি টোপনিত ব্যাঘাত জন্মাব নোৱাৰে বুলি পুষ্টিবিদসকলে বিশ্বাস কৰে।
চাইলত চৰ্বিৰ পৰিমাণ কম আৰু ই কলেষ্টেৰল মুক্ত। ঘেঁহুৰ তুলনাত চাউলৰ কেলৰিও কম।
যিজন সুস্থ ব্যক্তিৰ উচ্চতা প্ৰায় ৫ ফুট ৭ ইঞ্চি হয় তেওঁ দিনটোত ১৫০ গ্ৰাম ভাত খাব পাৰে। এনে অৱস্থাত আহাৰত ৭৫ গ্ৰাম চাউল আৰু আন এটা আহাৰত ৭৫ গ্ৰাম চাউল খাব লাগে। সেইটোৱে শৰীৰটো সুস্থ কৰি ৰাখিব।
কিন্তু আকৌ শৰীৰৰ উচ্চতা আৰু ওজন অনুসৰি কেলৰিৰ প্ৰয়োজন বেলেগ বেলেগ। গতিকে এজন ব্যক্তিয়ে কিমান ভাত খাব লাগে ক্লিনিকেল নিউট্ৰিচনিষ্টৰ পৰামৰ্শ লৈ সিদ্ধান্ত লোৱা উচিত।
উচ্চ ব্লাড চুগাৰ থকা বহু ৰোগীয়ে ভাত খাবলৈ ইচ্ছা নকৰে। বিশেষকৈ ৰাতি ভাত খাবলৈ ভয় কৰে। বাতে চুগাৰ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ভাল খবৰটো হ’ল যদিও নিয়মিত ভাত খালে কোনো সমস্যা নহয়। কিন্তু তেনে ক্ষেত্ৰত পোষক বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ লৈ নিৰ্ধাৰিত পৰিমাণৰ চাউল খাব লাগিব। সেইটোৱে ডায়েবেটিছ ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰিব পাৰে।