কিছুমান গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে কৰ্ণফ্লেকছত আমাৰ শৰীৰৰ প্ৰয়োজনীয় খাদ্যৰ পৰিমাণ নাথাকে।বহুতে ৰাতিপুৱা সাৰ পাই স্কুল আৰু অফিচলৈ যোৱাৰ আগতে কৰ্ণফ্লেক্স খাই ভাল পায়। কাৰণ তেওঁলোকে ভাবে যে এইটো এটা দ্ৰুত আৰু স্বাস্থ্যকৰ ব্ৰেকফাষ্ট। যদি আপুনিও এনে লোকৰ মাজৰ এজন, তেন্তে এই খবৰটো আপোনাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ। ফ্ৰেংক হুৰ এক নতুন গৱেষণাৰ মতে কৰ্ণফ্লেকত চেনি আৰু নিমখৰ পৰিমাণ বেছি থাকে, যাৰ ফলত ডায়েবেটিছ, চৰ্বিযুক্ত যকৃত আৰু মেদবহুলতাৰ লগতে শৰীৰত উচ্চ ৰক্তচাপৰ কাৰণ হ’ব পাৰে-
আজিকালি মানুহ ঘৰত ৰন্ধা-বঢ়া কৰাতকৈ বাহিৰৰ খাদ্যৰ ওপৰত বেছি নিৰ্ভৰশীল। এই কাৰণেই কৰ্ণফ্লেকছ আমাৰ খাদ্যৰ এক অপৰিহাৰ্য অংশ হৈ পৰিছে। কিন্তু কৰ্ণফ্লেকছ খোৱাৰ বহুতো অসুবিধা আছে। কৰ্ণফ্লেকছ স্বাস্থ্যকৰ কৰি তুলিবলৈ বেছিভাগ মানুহেই ইয়াত মিশ্ৰিত ফল, ষ্ট্ৰবেৰী, মৌ আৰু আলমণ্ড যোগ কৰে। কোৱা হয় যে কৰ্ণফ্লেক কেৱল কুঁহিয়াৰৰ আটাৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয়। কিন্তু আপুনি জানি অতি আচৰিত হ’ব যে ই স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
কিছুমান গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে কৰ্ণফ্লেকছত আমাৰ শৰীৰৰ প্ৰয়োজনীয় খাদ্যৰ পৰিমাণ নাথাকে। এই কাৰণে আমি সোনকালে ভোক অনুভৱ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰোঁ। শৰীৰৰ বাবে উপযুক্ত পৰিমাণৰ আঁহ পোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।
কৰ্ণফ্লেকত থকা চেনি আৰু নিমখৰ ফলত উচ্চ ৰক্তচাপ, ডায়েবেটিছ, চৰ্বিযুক্ত যকৃত আৰু মেদবহুলতা হয়। ইয়াৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে হাৰ্ট এটেক আৰু ষ্ট্ৰোক হোৱাৰ আশংকা থাকে। কৰ্ণফ্লেকছ হৈছে পেকেটত ভৰোৱা খাদ্য, যিটো প্ৰায়ে গাখীৰ আৰু চেনিৰ লগত মিহলি কৰি খোৱা হয়। কৰ্ণফ্লেক খালে ডায়েবেটিছৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব পাৰে। কাৰণ ইয়াৰ উচ্চ জি আই প্ৰায় ৯৩, যিটো ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে একেবাৰেই ভাল নহয়।