Dark Chocolate: চকলেট খাই ডায়েবেটিছ ৰোগ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখক! কিন্তু এটা কথা মনত ৰাখিব

যদি আপুনি চকলেট খাই ভালপাই, তেন্তে এই খবৰটো আপোনাৰ বাবে। শেহতীয়াকৈ আমেৰিকাৰ এক অধ্যয়ন অনুসৰি সপ্তাহত পাঁচবাৰ ডাৰ্ক চকলেট খালে টাইপ-২ ডায়েবেটিছৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পাব পাৰে।(Dark Chocolate)আনহাতে অত্যধিক মিল্ক চকলেট খালে ওজন বৃদ্ধিৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।

ডাৰ্ক চকলেটত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ফ্লেভানল (প্ৰাকৃতিক যৌগ) থাকে, যিয়ে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ উন্নতি আৰু ডায়েবেটিছৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। কিন্তু চকলেট আৰু টাইপ-২ ডায়েবেটিছৰ সম্পৰ্কৰ ওপৰত এতিয়ালৈকে কৰা গৱেষণাৰ ফলাফল নিৰ্ণায়ক হোৱা নাই।(type 2 diabetes)

ডাৰ্ক চকলেট খোৱাসকলৰ বিপদ কম-
যেতিয়া ডাৰ্ক আৰু মিল্ক চকলেটৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছিল, তেতিয়া দেখা গৈছিল যে ডাৰ্ক চকলেট খোৱাসকলৰ ক্ষেত্ৰত টাইপ-২ ডায়েবেটিছৰ সম্ভাৱনা ২১% হ্ৰাস পোৱাৰ বিপৰীতে মিল্ক চকলেট খোৱাসকলৰ ক্ষেত্ৰত এনে কোনো প্ৰভাৱ দেখা নগ’ল।

Related Articles