মানসিক চাপ আৰু টোপনিৰ অভাৱত প্ৰায়ে চকুৰ তলত ক’লা দাগৰ সৃষ্টি হয়। কিন্তু কেতিয়াবা ডাৰ্ক চাৰ্কলৰ সমস্যা ভিটামিনৰ অভাৱৰ বাবেও হ’ব পাৰে। কি ভিটামিনৰ অভাৱত ক’লা দাগ হয় জানো আহক।(Dark Circles)বেছিভাগ মানুহৰে চকুৰ তলত দেখা ক’লা দাগ থাকে। ডাৰ্ক চাৰ্কলবোৰ মুখত সম্পূৰ্ণ বেলেগ দেখা যায় আৰু মুখখন দেখাত বেয়া হৈ যায়। কিন্তু আপুনি জানেনে যে পুষ্টিৰ অভাৱৰ বাবেও ডাৰ্ক চাৰ্কল হ’ব পাৰে। কোনটো ভিটামিনৰ অভাৱত ক’লা বৃত্ত হয় জানো আহক?
ভিটামিন কেৰ অভাৱত ক’লা বৃত্ত হ’ব পাৰে। শৰীৰত ভিটামিন কেৰ অভাৱ হ’লে চকুৰ চাৰিওফালে থকা ছালৰ কোষবোৰ ভাঙিবলৈ আৰম্ভ কৰে, যাৰ ফলত চকুৰ তলত ক’লা বৃত্তৰ সৃষ্টি হয়। ভিটামিন কেৰ উপৰিও ভিটামিন চি, ভিটামিন এ, ভিটামিন ইৰ অভাৱেও ক’লা বৃত্তৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
ক’লা দাগ আঁতৰাবলৈ স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্য গ্ৰহণ কৰক। স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্যৰ বাবে সেউজীয়া পাতৰ শাক-পাচলি, সতেজ ফল-মূল, বাদাম আদি খাব লাগে।
ভিটামিন কেৰ বাবে খাদ্যত পালেং, ব্ৰকলি, কবি, মাছ, কণী আৰু ফুলকবি আদি সেউজীয়া পাতৰ শাক-পাচলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। এই শাক-পাচলিবোৰত ভিটামিন কে পোৱা যায়।
আনহাতে ভিটামিন চিৰ বাবে ব্ৰকলি, বিলাহী, নেমু, কিউই, কমলা, আমলখি আৰু আঙুৰকে ধৰি ছাইট্ৰাছ ফলমূল আৰু শাক-পাচলিত ভিটামিন চি পোৱা যায়।
ভিটামিন ইৰ বাবে খাদ্যত বাদাম, আলমণ্ড, পালেং আৰু ব্ৰকলি খাব পাৰে।
ভিটামিন এৰ বাবে মাখন, অমিতা, মিঠা আলু, ভেণ্ডি, বিলাহী, ডালিম আৰু আমত পোৱা যায়।